Najlepsze pomysły na szparagi

Ewa Wachowicz wiele razy mówiła, że w kuchni ceni sobie sezonowość, jak też potrawy powstające z ogólnodostępnych produktów. Dlatego też w tym odcinku pokaże jak z podstawowych składników wyczarować coś naprawdę fantastycznego.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Gotowanie zacznie od bardzo smacznego kremu z ziemniaków, cukinii i kopru włoskiego.

Fenkuł jest bardzo wdzięcznym warzywem. Można go gotować, grillować, jak też jeść na surowo. Zawiera bardzo dużo olejku o charakterystycznym, anyżowym aromacie i dlatego używany jest jako jarzyna lub przyprawa

- wyjaśnia autorka programu.

Na danie główne Ewa przyrządzi inspirowane roladą śląską roladki rybne w sosie koperkowym – faszerowane tapenadą, czyli hiszpańską pastą z oliwek. Do potrawy użyje pstrąga z miejscowej hodowli, ale równie dobrze mogą to być filety z innej ryby.

Deser będzie równie prosty co zaskakujący, bowiem wykorzystując masło, jajka, budyń, cukier, wiórki kokosowe, migdały, mleko, gorzką czekoladę i herbatniki Ewa zrobi niezwykle smaczne ciasto, które nie wymaga pieczenia.

Zobaczymy też jak zawekować domowy przecier pomidorowy.

„Ewa gotuje" odcinek 459 - emisja w sobotę 1 października o godzinie 10:10 w Polsacie oraz Polsat Go!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Miętowe ciasteczka + czekolada i orzech

Delikatnie kruche ciastka z listkami świeżej mięty. Dzięki dodatkowi orzechow...

Odsłon: 38

15 min
2
Dania główne Placki ziemniaczane- poznańskie plendze

Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...

Odsłon: 10328

15 min
19
Dania główne Kotlety drobiowe panierowane

Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...

Odsłon: 988

15 min
6