Andrzejkowe przekąski Ewy Wachowicz

W sobotę 2 września o godzinie 10:10 w Polsacie rozpoczynamy emisję najnowszych odcinków magazynu kulinarnego „Ewa gotuje”. Czym tym razem zaskoczy prowadząca? Jakie potrawy zaprezentuje? Jakich składników użyje? A może zaprosi interesujących gości?

Nowy sezon programu "Ewa gotuje" | Fot. Materiały prasowe/Polsat

Przede wszystkim będzie smacznie i zdrowo, natomiast potrawy będą na tyle proste, choć jednocześnie zaskakujące, że każdy – nawet jeśli w kuchni stawia pierwsze kroki – powtórzy je we własnych czterech ścianach. W swoim autorskim programie gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.

Ewa Wachowicz, która jest zwolenniczką sezonowości i lokalności, sięgnie zarówno po produkty charakterystyczne dla danej pory roku (w tym przypadku dla późnego lata i całej jesieni), jak też wykorzysta wyroby okolicznych producentów. Nie oznacza to jednak, że skupi się tylko i wyłącznie na kuchni polskiej czy regionalnej, bowiem nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaopatrując się w pobliskim sklepiku przyrządzić dania greckie czy… gruzińskie.

Ale samo gotowanie to nie wszystko, bowiem niejako przy okazji kucharzenia Ewa Wachowicz opowie też co nieco o swym prywatnym życiu, pokaże gdzie i jak mieszka, czy też w jaki sposób spędza wolny czas. 

W programie pojawi się sporo wątków edukacyjnych, związanych zarówno z historią prezentowanych potraw, jak i z walorami zdrowotnymi czy żywieniowymi użytych składników. Co ciekawe - od czasu do czasu Ewie będzie towarzyszył tajemniczy, męski „głos” spoza kadru (jego tożsamości nie chcemy na razie ujawniać), który w zabawny sposób skomentuje poczynania prowadzącej, jak też zada sporo pytań dotyczących tajników gotowania.

W programie, podobnie zresztą jak w poprzednim sezonie, wykorzystane zostaną social media. Za pośrednictwem portali społecznościowych Ewa nawiąże kontakt z widzami, zachęcając ich w ten sposób do podzielenia się kulinarnymi doświadczeniami, przeżyciami czy recepturami na ulubione dania. Najciekawsze wpisy (tu pomocny będzie wspomniany wcześniej tajemniczy „głos”) będą przytoczone, a wysłane przez followersów zdjęcia znajdą się na ekranie. 

Od czasu do czasu Ewa zaprosi ciekawych gości, którzy opowiedzą o swych niezwykłych pasjach, czy też o tym, jak odżywiają się chociażby podczas górskich wędrówek. W niektórych odcinkach zobaczymy też Adama – kulinarnego asystenta prowadzącej. Adam od lat pomaga w przygotowaniu składników niezbędnych do gotowania. Mało tego – serwując wyśmienite obiady dba o to, by ekipa realizująca program nie chodziła głodna.

Cała seria potrwa niemal do końca grudnia. Ostatni odcinek zaprezentuje kuchnię typowo świąteczną a program wyemitowany tydzień wcześniej będzie pięćsetny!

Nowy sezon „Ewa gotuje” od 2 września o godzinie 10.10 w Polsacie! 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
12

Przepis dnia

Ciasta Ciasto Merkucjo

Dzisiaj ciasto które przygotowałam według przepisu Smaker. Oto link do przepi...

Odsłon: 77346

60 min
155
Dania główne Jajka w sosie koperkowym

Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...

Odsłon: 81

30 min
7

Polecane artykuły

Informacje Dania z ziemniakami i serem. Przepisy na sycące i nieoczywiste obiady

Ziemniaki i ser to duet, który króluje w kuchniach na całym świecie. Choć często produkty te pojawiają się w klasycznych potrawach, takich jak plac...

5
Informacje Dieta przeciwzapalna. Co jeść, by zmniejszyć stany zapalne?

Stany zapalne to naturalna reakcja obronna organizmu, która pomaga w walce z infekcjami i uszkodzeniami tkanek. Problem pojawia się jednak wtedy, g...

3
Informacje Wigilijna podróż w czasie. Tradycyjne potrawy z nutą nowoczesności

Wigilijna kolacja to wyjątkowo tradycyjny czas: zasiadamy przy stole o tej samej porze, zazwyczaj w stałym, rodzinnym gronie, rozmawiamy na podobne...

0
Informacje Święta z twistem – vege specjały, które przekonają nawet mięsożerców

W polskiej tradycji na stole wigilijnym z mięs pojawia się wyłącznie ryba. A gdyby tak przygotować święta całkowicie wegańskie? Nie tylko bez ryb,...

0