Tym razem Ewa Wachowicz zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie od ugotowania włoskiej wariacji na temat pomidorówki, czyli słynnej zupy solferino. Następnie przedstawi specjalność kuchni brytyjskiej – zapiekankę rybną z krewetkami i ziemniakami, zwaną przez wyspiarzy „fish pie”.

Polecane artykuły

Gdy temperatura przekracza 30 stopni, ostatnią rzeczą, o jakiej marzymy, jest rozgrzewający rosół czy pieczony schab. W upalne dni organizm domaga...

Lemoniada to jeden z najprostszych napojów, który latem ratuje przed upałem, a zimą dostarcza cennych witamin, jeśli przygotujesz ją na bazie cytru...

Młoda kapusta to prawdziwy skarb sezonu wiosenno-letniego. Jest delikatna w smaku, lekko słodkawa i – co najważniejsze – pełna cennych składników o...

Truskawki to bezdyskusyjna królowa lata. Soczyste, pachnące słońcem i pełne smaku – aż żal, że sezon na nie trwa tak krótko. Na szczęście istnieje...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 400

Smaczny i szybki deser z trzech składników.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Polska
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Owoce
- Gruszki
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Mięta
Odsłon: 219

