421. odcinek programu "Ewa Gotuje"
Tym razem Ewa Wachowicz zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie od ugotowania włoskiej wariacji na temat pomidorówki, czyli słynnej zupy solferino. Następnie przedstawi specjalność kuchni brytyjskiej – zapiekankę rybną z krewetkami i ziemniakami, zwaną przez wyspiarzy „fish pie”.
Polecane artykuły
Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...
Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...
Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...
Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2238
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 418
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Dietetyczne
- Warzywa
- Orzechy
- Migdały
- Płatki
- Ciasta
- Ciastka
- Serniki
Odsłon: 5453