Tym razem Ewa Wachowicz zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie od ugotowania włoskiej wariacji na temat pomidorówki, czyli słynnej zupy solferino. Następnie przedstawi specjalność kuchni brytyjskiej – zapiekankę rybną z krewetkami i ziemniakami, zwaną przez wyspiarzy „fish pie”.

Polecane artykuły

W czym kisić kapustę, żeby proces fermentacji przebiegał bez problemów? To pytanie nurtuje każdego, kto chce samodzielnie przygotować ten zdrowy pr...

Nie bez powodu szafran uznawany jest za jedną z najcenniejszych przypraw świata. Nie dość, że nadaje on potrawom wyjątkowego aromatu, to jeszcze ws...

Kalafior to warzywo, które można jeść o każdej porze roku. Jest niskokaloryczny, zawiera witaminy i minerały, a do tego wyróżnia się wszechstronnym...

W 547. odcinku programu "Ewa Gotuje" Ewa Wachowicz zabrała widzów do słonecznej Italii. Przygotowała nietypowe specjały z Włoch - zupę stracciatell...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 98
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Penne
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 314

Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2676

Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9599

