Sezon na dynię

Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis! Chociażby taki, który przewiduje użycie płatków owsianych i mąki orkiszowej. I właśnie od domowego pieczywa zacznie się kolejny odcinek „Ewa gotuje”. Autorka programu zdradzi też, jak w nietypowy sposób wykorzystać kaszankę. W nietypowy, bowiem na poczciwej kiszce powstanie zupa zakwaszona żurkiem, podana z ziemniakami i kleksem śmietany. Deser będzie orzechowy – co ciekawe bez cukru i bez laktozy. Ponadto Ewa Wachowicz pokaże, jak zrobić konfitowany czosnek.

Polecane artykuły

Informacje Jesienny gulasz. Danie, które rozgrzewa, daje dużo energii i witalności

Jesienny gulasz to danie, które w chłodne dni wypełnia dom ciepłem i aromatem. Soczyste mięso, warzywa i gęsty, pachnący sos tworzą posiłek pełen s...

0
Informacje Jej uprawa była kiedyś zakazana. Dziś ma ważne miejsce, dba o serce i chroni przed zakrzepami

Czy wiesz, że fasola z orzełkiem to zakazane warzywo, którego uprawa w pewnym okresie historii była w Polsce niedozwolona? Dziś trudno w to uwierzy...

13
Ewa gotuje Ewa gotuje dla najmłodszych. Tymi potrawami dzieciaki będą się zajadać

Każdy rodzic wie, jak ciężko jest przygotować potrawy, które posmakują najmłodszym. Dzieciaki zdecydowanie lubią przy jedzeniu pomarudzić, ale są p...

1
Informacje Najlepsza na św. Marcina. Eksperci kulinarni podpowiadają, jak przygotować gęś

Dlaczego mięso z gęsi robi się twarde i suche, podczas gdy inni kucharze potrafią podać je tak, aby było soczyste? Bo przyrządzanie tego ptaka to s...

3

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
10
60 min
2
30 min
2