Sezon na dynię

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania).

To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory - bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:

  • Korzystaj z naturalnych składników.
  • Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
  • Powiedz „nie" marnowaniu żywności.
  • Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
  • Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
  • Nie bój się eksperymentować.
  • Zakręcaj słoiki w towarzystwie.
  • Zakasz rękawy i do roboty.

Just batch it!

 

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 140

>60 min
3
60 min
2
Ciasta Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 799

30 min
7
Ciasta Gniazdka z piekarnika

Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...

Odsłon: 19607

60 min
42