Składniki:
Filet śledziowy- 100 g
1 łyżka octu
1łyżeczka octu
sok z połowy cytryny
1 ząbek czosnku
paryka chili 1/3
zielone jabłko 50 g
ogórek 50 g
3 pomidory koktajlowe
czerwona cebula 20 g
ginger 10 g
sos sojowy 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka
kolendra 10 g
Marynata:
Sok z cytryny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem, posiekaną kolendrom, sosem sojowym i olejem.
Sposób przygotowania:
1.Pokroić śledzia na cienkie plasterki, posypać cukrem i skropić octem.
2.Ogórka, cebule, papryke chili i jabłko pokroić w drobną kostkę.
3.Pomidory koktajlowe przekroić na połówki.
4.śledzie wymieszać ze wszystkimi składnikami, polać marynatą i pozostawić na kilka chwil.
Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweskiego.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Desery
Świąteczne ciasteczka pomarańczowe z galaretką
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 673
3
Sałatki
Sałatka imprezowa po japońsku
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Azjatycka
- Polska
- Ryż
- Warzywa
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 512
5
REKLAMA