"Co dziś jemy Mamo" ?

Jeśli prawdą jest, że człowiek ma swoje miejsce i własną przestrzeń na ziemi, to przestrzenią tą dla Agi i Kai jest zdecydowanie kuchnia. Podobne, ale... zarazem różne, czy to właśnie jest sekret ich bloga "Co dziś jemy Mamo?"

Prawie codziennie zadajemy sobie pytanie "co zrobić na obiad'?. Zazwyczaj wybieramy gotowe półprodukty, w ogóle nic nie jemy lub udajemy się do baru mlecznego czy restauracji. Blog Agi i Kai pokazuje, że gotować można szybko, zdrowo, smacznie, pomysłowo i do tego wszystkiego z ogromną satysfakcją.

Blog spodobał mi się z trzech powodów. Pierwszy z nich i chyba najważniejszy to sposób pisania, bez zbędnego zadęcia i pompatyczności, po prostu rzetelne informacje. Drugi powód, dla którego regularnie już zaglądam na bloga to genialne przepisy na każdą okazje. Trzeci zaś to fantastyczne pomysły na prezenty :)

Autorki "Co dziś jemy Mamo?" w sposobie prowadzenia bloga przypominają mi trochę gotowanie Nigelli Lawson, prosto, smacznie i domowo :).

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Naleśniki z mięsem mielonym

Naleśniki z mięsem mielonym, papryką i pomidorem" to kuszące danie, które łąc...

Odsłon: 87

60 min
2
Ciasta Torcik Biała Dama

Lekki, nieduży torcik na orzechowym biszkopcie, przełożony delikatnym kremem...

Odsłon: 5029

60 min
17
15 min
4
Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 148

15 min
8

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

5
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3