Dbaj o planetę wraz z najmłodszymi

Chrupki kukurydziane są idealną przekąską dla całej rodziny. Już od wielu lat cieszą się sympatią podniebienia zarówno maluchów, jak i ich rodziców. Wyróżniają się niesamowitą chrupkością i niepowtarzalnym smakiem.

Fot. 123RF/Picsel

Tak jak w roku poprzednim Tygryski BIO angażują się w działania proekologiczne. Cel Tygrysków BIO to wykształcenie świadomości ekologicznej u najmłodszych. Z pomocą rodziców każde dziecko nauczy się dbać o środowisko i znacznie zbliży się do przyrody. Bądź eko już dziś, na przykład pakując kanapkę w woskowijkę lub lunchbox wielokrotnego użytku. Dzięki temu unikniesz regularnego używania plastikowych przedmiotów. Podejmując mądre i odpowiedzialne decyzje konsumenckie, dajemy przykład najmłodszym. Tygryski BIO są świetnym początkiem eko-zmian!

Tygryski BIO to idealna przekąska dla świadomych rodziców oraz ciekawych świata maluszków. Skład chrupek jest prosty, cechują go składniki najwyższej jakości. Tygryski posiadają certyfikat „zielonego listka", który daje pewność, że powstały zgodnie z obowiązującymi w Europie regułami rolnictwa ekologicznego. Tygryski BIO to zdrowa i bezpieczna przekąska dla każdego.

Folia, w którą zapakowane są chrupki jest biodegradowalna i w pełni kompostowalna, a co za tym idzie, przyjazna środowisku. Firma TBM dostrzega potrzeby dzisiejszego świata, dlatego jako pierwsza firma na polskim rynku przekąsek wprowadziła zastosowanie takiej folii. Ponadto chce zaangażować się w ochronę owadów, ponieważ wierzy, że najmniejsi mają istotny wpływ na otoczenie.
Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 62

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2