Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie.
REKLAMA
Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni dietetycznej - nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, dzieci, ludzi starszych czy kobiet w ciąży.
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Śledź z jabłkiem i cebulą w śmietanie
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 414
6
Przekąski
Śledź w oleju wigilijny
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1792
6
Ciasta
Domek z piernika
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 357
11
REKLAMA