Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie.

REKLAMA

Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni dietetycznej - nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, dzieci, ludzi starszych czy kobiet w ciąży.
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Zupy
Krupniczek z wkładką mięsną
Polecam. Jak babciny.
- Impreza
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Ziemniaki
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 610
10

Ciasta
Ciasto Malaga bez pieczenia
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 819
7
Pieczywo
Ziołowe tościki z grilla
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 347
11

REKLAMA
