Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie.

Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni dietetycznej - nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, dzieci, ludzi starszych czy kobiet w ciąży.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
1
>60 min
3
Desery Najłatwiejsza babka maślana

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...

Odsłon: 14638

15 min
35