Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie.

REKLAMA

Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni dietetycznej - nie tylko przy odchudzaniu, lecz także jako podstawa pożywienia dla rekonwalescentów, dzieci, ludzi starszych czy kobiet w ciąży.
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory
Grzybki marynowane
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8607
16

Dania główne
Filet drobiowy w porach
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7153
9

Sałatki
Pora na pora - sałatka do obiadu
Polecam, bardzo smaczna.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kukurydza
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 4880
39

Przepis dnia
Przetwory
Sałatka szwedzka z ogórków na zimę
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327758
4826

REKLAMA
