Sezon na dynię

20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. To świetna okazja, by spróbować zielonej diety.

Fot. Materiały prasowe
Jeśli nie masz więc pomysłu na to co zjeść tego dnia, koniecznie wejdź na stronę Delivery Week i zamów dwudaniowy wege set w cenie 39 zł wprost pod Twoje drzwi. Poniżej przedstawiamy najciekawsze bezmięsne propozycje.

Restauracja Bombaj Masala Centrum

Nie bez powodu Stolica uchodzi na kulinarny raj dla wegan. Znaleźć tu można najlepsze restauracje z roślinnym menu w ofercie. Jeśli więc chcesz świętować Dzień bez Mięsa obiadem w stylu wege, koniecznie pomyśl nad zamówieniem posiłku z restauracji Bombaj Masala Centrum. Absolutnym hitem festiwalowego menu jest Yellow Daal Palak, czyli żółta soczewica smażona z pomidorami, chili podana z chlebkami Naan, ryżem jaśminowym, przyprawami i zielonym groszkiem.

Restauracja Momu Pieczemy Dymem

Chociaż w Momu Pieczemy Dymem serwowane są także dania z mięsem, to zielona część menu z pewnością zachwyci każdego miłośnika kuchni wege. Zwłaszcza, gdy szuka porządnego zestawu lunchowego! Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą ze szpinakiem w sosie winno-maślanym z pomidorkami i pudrem ziołowym brzmi jak dobry początek dnia, prawda?

Restauracja Szklarnia

Jeśli kochasz kuchnię roślinną tak samo jak Romeo kochał Julię, koniecznie sprawdź warszawską Szklarnię. Z restauracji zlokalizowanej w sercu Sadyby zamówisz m.in. dyniowy krem z masłem orzechowym. Mocną pozycją w festiwalowym menu jest danie główne, czyli chrupiące halloumi w picie ze szpinakiem, rukolą, kimchi, różowym kalafiorem, oliwkami, granatem, marynowaną czerwoną cebulą. Do tego pieczony batat z sosem jogurtowym, kiszoną cytryną i miętą.

Restauracja Teheran

Teheran to idealne miejsce dla fanów kuchni bliskowschodniej w wersji wege. W menu znajdziemy między innymi pastę z bakłażana z tahiną i pitą. Kolejnym ciekawym wyborem jest również ryż z soją i warzywami w sosie pomidorowo-cynamonowym. Smaczne, uczciwe dania, przekonają nawet najbardziej rasowych mięsożerców!

Dostajesz więcej niż wydajesz

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wraz z potwierdzeniem rezerwacji Goście otrzymają unikalnego e-booka "Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI" oraz pakiet rabatów od Przyjaciół Festiwalu. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.
Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Kruche ciasto ze śliwkami

Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...

Odsłon: 22419

60 min
15
Dania główne Marry me chicken

Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...

Odsłon: 14441

30 min
15
Dania główne Tonkatsu kotlet

Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...

Odsłon: 4462

15 min
6
Ciasta Ciasto z kiwi bez pieczenia

Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...

Odsłon: 43555

30 min
40
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 558

>60 min
5