Po udanym debiucie w sierpniu szykuje się kolejna okazja na wielozmysłowe doświadczenie w najwybitniejszych Restauracjach w Warszawie i Krakowie. Wyjątkowe doznanie smaków i aromatów czeka na Gości w festiwalowej cenie 119 złotych, która obejmuje 5 popisowych dań wybitnych Szefów Kuchni.
Podczas Festiwalu Goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine dining to przede wszystkim jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających Gości.
Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) oraz są umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault & Milleau.
Fine dining to kultura restauracyjna najwyższej próby. Otwarcie festiwalowych Rezerwacji już 1 lutego na stronie www.restaurantweek.pl . Najbardziej atrakcyjne stoliki znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego już teraz można dokonać przedrezerwacji.
Lista potwierdzonych do tej pory Restauracji obejmuje między innymi: N31, Belvedere, Kieliszki na Próżnej, Amber Room czy Brasserie Warszawską.
Smaker.pl objął wydarzenie patronatem medialnym.
