International Food Festival już w ten weekend w Krakowie

W najbliższy weekend Kraków stanie się centrum kulinarnym. Już dziś rusza festiwal promujący międzynarodowe specjały. Uczestnicy wydarzenia będą mogli spróbować pysznych potraw pochodzących z najróżniejszych zakątków świata. Kulinarnym przysmakom towarzyszyć ma wiele innych atrakcji.

Fot. 123RF/Picsel

Jeśli poszukujesz ciekawych i niespotykanych smaków lub po prostu lubisz degustować i poznawać nowe potrawy, to koniecznie wybierz się na International Food Festival. Impreza promuje różne kultury i zwyczaje.

Co będzie się działo na International Food Festival w Krakowie?

Wydarzenie organizowane jest w ramach drugiej odsłony Festiwalu Kultur w Galerii Krakowskiej. Potrwa cały weekend, od 27 do 29 sierpnia 2021 roku (w godzinach 9:00-21:00).

Jak zapewniają twórcy inicjatywy (International Festival i aplikacja Going), dzięki degustacji, uczestnicy będą mieli szansę na odkrywanie smaków z różnych stron świata.

Organizatorzy przekonują, że nie zabraknie unikatowych i niecodziennych przepisów i składników. W planach są również spotkania i warsztaty z inspirującymi twórcami.

Gdzie odbędzie się wydarzenie?

Różnorodne aromaty będą się roznosić nad placem Jana Nowaka Jeziorańskiego, przed wejściem do galerii handlowej. Zaproszeni są wszyscy, którzy lubią egzotyczną kuchnię i podróże, nie tylko te kulinarne. Całemu wydarzeniu będzie towarzyszyć muzyka, warsztaty jogi i thai chi, pokazy taneczne i inne atrakcje.

Więcej informacji znajdziesz na wydarzeniu na portalu Facebook.

 

Zobacz, jak łatwo możesz zarabiać ze Smakerem. Kliknij!

Zarabiaj na swoich przepisach!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 65

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2