Uczta smaków - Karnawał

Jak zachować smaki lata na dłużej?

Kiedy kończą się wakacje, chętnie sięgamy po mrożone owoce i warzywa, aby przywołać najlepsze smaki lata. Co zrobić, aby wszystkie produkty zachowały swój smak, wartości odżywcze i apetyczny wygląd? Z pomocą przychodzi system No Frost, dzięki któremu zyskamy najlepsze warunki do przechowywania ulubionych przysmaków.

Brak konieczności rozmrażania lodówki, znacznie więcej miejsca, dłuższa świeżość produk-tów, oszczędność czasu i energii - to tylko niektóre z zalet lodówek Samsung No Frost. Przed zakupem kuchennego AGD, warto poznać wszystkie korzyści, które kryje w sobie bezszronowa technologia.

Oszczędność energii, miejsca i czasu

Na czym właściwie polega No Frost? W lodówkach z tym systemem, np. modelu Samsung RB33J3219SS, cała wilgoć gromadzi się na parowniku. Następnie zamienia się w lód, który topnieje pod wpływem grzałki, po czym zostaje odparowany na zewnątrz. Wszystko odbywa się bez naszego udziału. W praktyce oznacza to przede wszystkim oszczędność czasu, miejsca i energii, a także daje gwarancję, że przechowywane produkty jeszcze dłużej za-chowują swoją świeżość. System No Frost, zastosowany we wszystkich lodówkach Sam-sung, eliminuje z wnętrza lodówki wilgoć, która sprzyja powstawaniu pleśni i rozmnażaniu się bakterii. Dzięki temu można zapomnieć o nieprzyjemnym zapachu w kuchni. Jakie jeszcze zalety mają lodówki z tym systemem?

Bez szronu, bez kłopotu

Aby umieszczone w zamrażalniku mrożonki nie zamieniły się w bryłę lodu, należy przecho-wywać je w odpowiednich warunkach. No Frost jest idealnym rozwiązaniem, dzięki któremu zamrożone owoce, warzywa czy zioła nie będą sklejone ani oszronione. Co równie ważne, produkty nie przymarzają do ścianek zamrażalnika, a cała jego zawartość jest widoczna na pierwszy rzut oka. Każdą mrożonkę można bez kłopotu wyjąć z szuflady, aby łatwo przygo-tować np. pyszny owocowy koktajl czy deser. To także większa wygoda użytkowania - bez uciążliwej warstwy lodu i szronu szuflady wysuwają się swobodnie i szybko, a problem wiecznie niedomkniętego zamrażalnika znika raz na zawsze. System No Frost ułatwi nam przywołanie smaków lata, nawet w środku zimy.

Rozmrażanie to przeszłość

Wybierając modele z systemem No Frost, nie musimy martwić się o czasochłonne rozmra-żanie lodówki - urządzenie robi to automatycznie. Rozwiązanie pomoże oszczędzić czas, który będziemy mogli przeznaczyć na przyjemniejsze czynności. W tradycyjnych lodówkach rozmrażanie zajmuje kilka godzin, a dodatkowy problem stanowi konieczność opróżnienia zamrażalnika i pozbycia się mrożonych owoców, lodów czy mięsa.

Zalety bezszronowej technologii odczujemy także z pewnością płacąc rachunki za prąd. Kie-dy urządzenie nie jest bowiem oblodzone, pobiera znacznie mniej energii. W przypadku lo-dówek Samsung, które bez wyjątku posiadają system No Frost, oszczędność energii gwa-rantuje dodatkowo silnik Digital Inverter, automatycznie dostosowujący swoją pracę do zapo-trzebowania na chłodzenie.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Sernik z białą czekoladą

Pyszny sernik w połączeniu sera i czekolady to ulubiony sernik mojego męża. S...

Odsłon: 118

60 min
0
60 min
4
Dania główne Udka faszerowane

bardzo lubię takie udka, zmieniając składniki, za kazdym razem otrzymamy inne...

Odsłon: 148

>60 min
1
Dodatki Pasztet z cukinii

Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...

Odsłon: 37807

60 min
96
30 min
19
>60 min
2

Polecane artykuły

Informacje Obniża ciśnienie krwi, poziom cukru, uspokaja. Zrób i pij codziennie przed śniadaniem

Właściwości koktajli owocowo-warzywnych są nieocenione. Jeśli będziesz pić je regularnie po przebudzeniu, możesz spodziewać się lepszego samopoczuc...

0
Informacje Co pić na szybszą przemianę materii, czyli właściwości zdrowotne herbaty

Herbata cieszy się ogromną popularnością zarówno ze względu na swoje unikalne walory smakowe, jak i liczne właściwości zdrowotne. Jedną z nich jest...

6
Informacje Ta herbata jest „przyjacielem” kobiet, ale może też bardzo zaszkodzić. Uważajcie!

Picie ziół to stosowany od wieków sposób na wiele chorób i dolegliwości. Warto jednak mieć na uwadze to, że niektóre z nich, mimo prozdrowotnych wł...

1
Informacje Biszkopt wyszedł zbyt suchy? Z tym składnikiem zawsze się uda

Domowy biszkopt to lekkie, uniwersalne ciasto idealne na każdą okazję. Pasuje do każdego rodzaju owoców i bitej śmietany. Przez niewielką ilość skł...

5