Jak zachować smaki lata na dłużej?

Kiedy kończą się wakacje, chętnie sięgamy po mrożone owoce i warzywa, aby przywołać najlepsze smaki lata. Co zrobić, aby wszystkie produkty zachowały swój smak, wartości odżywcze i apetyczny wygląd? Z pomocą przychodzi system No Frost, dzięki któremu zyskamy najlepsze warunki do przechowywania ulubionych przysmaków.

Brak konieczności rozmrażania lodówki, znacznie więcej miejsca, dłuższa świeżość produk-tów, oszczędność czasu i energii - to tylko niektóre z zalet lodówek Samsung No Frost. Przed zakupem kuchennego AGD, warto poznać wszystkie korzyści, które kryje w sobie bezszronowa technologia.

Oszczędność energii, miejsca i czasu

Na czym właściwie polega No Frost? W lodówkach z tym systemem, np. modelu Samsung RB33J3219SS, cała wilgoć gromadzi się na parowniku. Następnie zamienia się w lód, który topnieje pod wpływem grzałki, po czym zostaje odparowany na zewnątrz. Wszystko odbywa się bez naszego udziału. W praktyce oznacza to przede wszystkim oszczędność czasu, miejsca i energii, a także daje gwarancję, że przechowywane produkty jeszcze dłużej za-chowują swoją świeżość. System No Frost, zastosowany we wszystkich lodówkach Sam-sung, eliminuje z wnętrza lodówki wilgoć, która sprzyja powstawaniu pleśni i rozmnażaniu się bakterii. Dzięki temu można zapomnieć o nieprzyjemnym zapachu w kuchni. Jakie jeszcze zalety mają lodówki z tym systemem?

Bez szronu, bez kłopotu

Aby umieszczone w zamrażalniku mrożonki nie zamieniły się w bryłę lodu, należy przecho-wywać je w odpowiednich warunkach. No Frost jest idealnym rozwiązaniem, dzięki któremu zamrożone owoce, warzywa czy zioła nie będą sklejone ani oszronione. Co równie ważne, produkty nie przymarzają do ścianek zamrażalnika, a cała jego zawartość jest widoczna na pierwszy rzut oka. Każdą mrożonkę można bez kłopotu wyjąć z szuflady, aby łatwo przygo-tować np. pyszny owocowy koktajl czy deser. To także większa wygoda użytkowania - bez uciążliwej warstwy lodu i szronu szuflady wysuwają się swobodnie i szybko, a problem wiecznie niedomkniętego zamrażalnika znika raz na zawsze. System No Frost ułatwi nam przywołanie smaków lata, nawet w środku zimy.

Rozmrażanie to przeszłość

Wybierając modele z systemem No Frost, nie musimy martwić się o czasochłonne rozmra-żanie lodówki - urządzenie robi to automatycznie. Rozwiązanie pomoże oszczędzić czas, który będziemy mogli przeznaczyć na przyjemniejsze czynności. W tradycyjnych lodówkach rozmrażanie zajmuje kilka godzin, a dodatkowy problem stanowi konieczność opróżnienia zamrażalnika i pozbycia się mrożonych owoców, lodów czy mięsa.

Zalety bezszronowej technologii odczujemy także z pewnością płacąc rachunki za prąd. Kie-dy urządzenie nie jest bowiem oblodzone, pobiera znacznie mniej energii. W przypadku lo-dówek Samsung, które bez wyjątku posiadają system No Frost, oszczędność energii gwa-rantuje dodatkowo silnik Digital Inverter, automatycznie dostosowujący swoją pracę do zapo-trzebowania na chłodzenie.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
2

Polecane artykuły

Informacje Co zrobić z wiśni na zimę? Z czym najlepiej łączyć wiśnię w przetworach

Dojrzałe wiśnie to nie tylko mnóstwo smaku, który można wykorzystać podczas zajadania się świeżymi owocami. To również wiele okazji do stworzenia p...

1
Informacje Pomysły na zielone koktajle. Nie tylko dobrze smakują, ale pomagają się odchudzić

Zielony koktajl to prawdziwa bomba witaminowa, która nie tylko dostarcza cennych składników odżywczych, ale także przyspiesza metabolizm i podnosi...

9
Informacje Kącik kulinarny w „halo tu polsat”. Mistrzowie kuchni w akcji

Trwają przygotowania do startu nowego weekendowego pasma porannego Polsatu. „halo tu polsat” będzie emitowane w piątki, soboty i niedziele, a popro...

0
Informacje Jak schudnąć skutecznie bez efektu jo-jo?

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, dlaczego twoje próby odchudzania kończą się efektem jo-jo, a waga wraca jak bumerang? Może to kwestia zrozumien...

1