Pieczywo. Z jednej strony kwestia gustu, a z drugiej - da się wskazać to obiektywnie "lepsze". Niezależnie od tego, czy wolimy jasne czy ciemne, w formie chleba czy bułki - warto kupować to z prostym składem i naturalne. Nie musi pochodzić koniecznie z piekarni, ale zdecydowanie bardziej najemy się porządnym chlebem wieloziarnistym niż pakowanym pieczywem tostowym z supermarketu.
Dodatki. "Jedz warzywa" to jedno z podstawowych haseł dietetyków. Dlatego nie zapominajmy o tym, żeby napakować naszą kanapkę witaminami. Jedni wolą świeży zestaw, np. sałata, pomidor i rzodkiewki, a inni ogórki konserwowe i oliwki - o gustach dyskutować nie będziemy. Ważne jest to, żeby wnętrze kanapki miało najlepiej kilka kolorów. Polecamy też skropić warzywa oliwą.
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
Mięso. Na koniec przechodzimy do serca naszej kanapki, czyli wędliny. Warto wybrać taką, która będzie smaczna, a jednocześnie pozbawiona niepotrzebnych dodatków. Świetnym przykładem jest kurczak z Kurnej Półki - zdrowy, lekki, soczysty, a w składzie znajdziemy tylko... kurczaka, przyprawy i sól peklującą. Tak, jak być powinno. Dodatkowo, zgodnie z zasadą "od ziarna do stołu", mamy gwarancję, że Cedrob z Kurnej Półki to wędlina najwyższej jakości.
Tak przygotowana kanapka dostarczy nam węglowodanów złożonych, błonnika, jakościowego białka, zdrowych tłuszczów oraz niezbędnych do funkcjonowania witamin. Smacznego!