Kilka drobnych zmian...

Dzisiaj na Smakerze pojawiły się dwie zmiany, o które sami zabiegaliście. Chwilkę to trwało, ale szczęśliwie dobrnęliśmy do końca prac nad nimi.

Pierwszą zmianą, którą na pewno już zauważyliście jest nowy dział na Forum o nazwie 'Na każdy temat'. Jak sama nazwa wskazuje możecie tam rozmawiać na tematy nie koniecznie związane z kulinariami :)

Ulubione przepisy

Aby łatwiej Wam było znaleźć przepisy, które oznaczacie jako swoje ulubione wprowadziliśmy ich kategoryzację. Co to oznacza?

- Macie teraz wgląd we wszystkie przepisy razem, a także z podziałem na kategorie, do których zostały przypisane przez autora przepisu. Zapewni to Wam szybsze znalezienie przepisu, którego szukacie.

- Możecie tworzyć własne kategorie przepisów o dowolnej nazwie (pamiętajcie jednak, że nazwa nie może przekraczać 15 znaków). Obok tytułu każdej z kategorii będzie widoczna ilość przepisów jaką do niej dodaliście.

Jak dodawać przepisy do 'ulubionych'?

1. Natrafiłeś na przepis, który jest wg Ciebie znakomity i warto by go było wypróbować w najbliższym czasie. Nie chcesz go jednak drukować, bo jak wiadomo, kartka zawsze może się gdzieś zawieruszyć :. Nic więc prostszego, dodajesz go do "ulubionych"!

2. Klikasz na 'Dodaj do ulubionych' - czyli napis, który znajduje się pod zdjęciem przepisu po prawej stronie.

3. Pojawia się okienko 'Dodaj do kategorii ulubionych'

4. Jeśli nie masz jeszcze utworzonych własnych kategorii to jest to właśnie ten moment, w którym powinieneś to zrobić :) Wystarczy zaznaczyć pole 'Utwórz nową kategorię o nazwie...', a w puste miejsce wprowadzasz nazwę np. kurczak i klikasz przycisk 'Dodaj'.

5. Następnie przejdź do swojego profilu i wejdź do zakładki 'Ulubione przepisy'. Przepis, który dodałeś powinien już się tam znajdować :)

Mam nadzieje, że takie rozwiązanie problemu z Ulubionymi przepisami oraz z Forum przypadnie Wam do gustu :) W razie pytań piszcie bezpośrednio do mnie, bądź na adres serwisu.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety mielone dla wnuków

Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...

Odsłon: 4886

15 min
10
15 min
5
30 min
2
Sałatki Powiew wiosny

Aromatyczna i apetyczna sałatka, chrupiące ogórek, rzodkiewka, kremowe awokad...

Odsłon: 52

30 min
3
Desery Najprostszy przepis na biszkopt

Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszk...

Odsłon: 403

15 min
8

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

22
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

308
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

10
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25