Najlepsze przepisy na ogórki

Kim są jurorzy Family Food Fight?

Już w środę o 20:05 w Polsacie rozpalimy ogień kulinarnej walki. W pojedynku na doskonałe smaki w szranki stanie sześć kompletnie różnych drużyn z całego kraju. Każda z nich stworzona z 3 członków rodziny. Łączy ich jedna rzecz – pragnienie wygranej.

Fot. materiały prasowe/Polsat

Będzie naprawdę gorąco, nie zabraknie emocji, nieporozumień i tego co w Family Food Fight najważniejsze, czyli wsparcia najbliższych i wspólnej celebracji spożywania posiłków.

Najlepiej gotująca rodzina w Polsce może być tylko jedna! O tym, kto nią zostanie, zdecydują prawdziwi smakosze.

Ewa Wachowicz - dziennikarka, producentka i autorka książek kucharskich. Właścicielka krakowskiej restauracji „Zalipianki Ewa Wachowicz". Ewa kocha gotować, karmić ludzi i czarować smakiem swoich potraw. Wprost z własnej kuchni dzieli się swoją pasją z widzami Polsatu w autorskim programie „Ewa gotuje". Doświadczona jurorka, znana widzom m.in. z programu „Top Chef". W swoich sądach jest wyrozumiała, ale też konkretna i wymagająca - Nie lubię w kuchni niechlujstwa, oszustwa, udawania i tego, że coś jest schrzanione, a mówimy, że tak naprawdę to tak miało być - podkreśla jurorka.

Adam Borowicz - wygadany, brodaty Ślązak, znany z autorskich programów kulinarno-podróżniczych i wielkiego serca do gotowania. Z Rudy Śląskiej trafił na 14 lat do Szkocji, gdzie najpierw pracował na budowie, a potem zakochał się w gastronomii. Odwiedził tysiące restauracji na całym świecie, a w wielu z nich odbył staże i praktyki. Juror „Family Food Fight" jest specjalistą od owoców morza, ryb i mięs. Potrafi przygotować niemal każdy rodzaj mięsa - nawet z zamkniętymi oczami! Jego marzeniem kulinarnym jest odkrycie smaków Ameryki Południowej oraz popularyzowanie kuchni śląskiej w kraju. Chciałby, aby w Polsce ludzie próbowali mierzyć się ze smakami Śląska, szerząc w ten sposób prostotę i niepowtarzalny smak tamtejszej kuchni. A na co będzie zwracał uwagę w programie? - Uważam, że nikt nie musi być kucharzem z wykształcenia, wystarczy mieć to coś, czyli smak!

Piotr Gąsowski - aktor i prezenter telewizyjny, prowadzący uwielbianego przez widzów programu „Twoja twarz brzmi znajomo". Widzowie kochają go za poczucie humoru, radość życia i dystans do siebie. Prywatnie pasjonat gotowania. Uwielbia podróże, przede wszystkim te kulinarne. Nie tylko doskonale zna się na jedzeniu, ale również sam świetnie gotuje - Kuchnia jest dla mnie oazą. W kuchni wypoczywam. Lubię sam dla siebie popichcić, ale najbardziej lubię popichcić dla kogoś! - zdradza juror.


Ta trójka zdecyduje kto zdobędzie tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce i nagrodę główną - 100 tysięcy złotych. W programie nie zabraknie też gości specjalnych, wśród nich będzie między innymi szef kuchni Aleksander Baron, cukiernik Tomasz Deker czy zwycięzca pierwszej polskiej edycji „Top Chef" restaurator Martin Gimenez Castro.

Zapraszamy do kuchni „Family Food Fight. Pojedynek na smaki" już w środę, o 20:05 na antenie Telewizji Polsat.

Poznaj uczestników programy "Family Food Fight"

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Kanapki śniadaniowe

Proste kanapki które zapewnią nam dużo energii na cały dzień, są pożywne smac...

Odsłon: 65

15 min
4
>60 min
3
30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

1
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

10
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9