Plebiscyt - przepisy, które zawsze się udają

Koktajl truskawkowo-bananowy

Jeśli do tej pory nie próbowaliście połączenie truskawek z bananem, szybko zacznijcie nadrabiać zaległości!

SKŁADNIKI

- 250 g truskawek (3 szklanki)

- 150 g banana (1 mały)

- 1 szklanka jogurtu naturalnego

- 1/2 szklanki mleka

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Banana obieramy i kroimy w plasterki.
Krok 2
Do blendera wrzucamy truskawki, banana, dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy. Podajemy.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Schab w ziołach

Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....

Odsłon: 20

>60 min
1
Desery zielone jabłuszko

u mnie może trochę mniej zielone bo nie miałam agrestowych galaretek i dodała...

Odsłon: 10

60 min
1
Dania główne Placki z gotowanych ziemniaków z serem

Placki z gotowanych ziemniaków z serem pomogą uratować wczorajsze ziemniaki z...

Odsłon: 36

60 min
0
30 min
2

Polecane artykuły

Informacje Czerymoja – owoc idealny dla odchudzających się. Co z niego zrobić?

Czy słyszałeś o takim owocu jak czerymoja? Jak wykorzystać ten przysmak w kuchni i przede wszystkim – jakie ma wartości odżywcze? Czerymoja z pewno...

0
Wideo Letnia zupa z żółtej fasolki szparagowej

Sezon na żółtą fasolkę szparagową trwa krótko, dlatego należy go w pełni wykorzystać. Żółta fasolka zawiera witaminę C i A, beta-karoten oraz ma wł...

0
Informacje Kawa z tym popularnym napojem daje nie tylko orzeźwienie. Jak ją przyrządzić?

Wszyscy miłośnicy kawy powinni znać jej orzeźwiającą, letnią odsłonę. Oryginalny przepis na espresso tonic jest prosty i wymaga tylko trzech składn...

4
Informacje Czym zabielać zupę? Magda Gessler twierdzi, że tylko tym produktem

Domowa zupa warzywna to doskonały pomysł na zdrowy i lekkostrawny obiad. Co ciekawe jeden składnik dodawany do zupy może być powodem do kulinarnych...

15