Ankieta - książka kucharska

Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych.

Składniki:

- 400g schabu środkowego
- 1 łyżka delikat do mięs
- 1 czerwona papryka średniej wielkości
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula średniej wielkości
- 50ml oliwy z oliwek
- 100ml śmietany
- 1 kostka paprykowa knorr


Sposób przygotowania:

1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś około 10 minut poczym dokładnie zmiksuj.

2. Sos dopraw do smaku odrobina soli i szczyptą pieprzu, jeśli jest taka potrzeba.

3. Schab pokrój plastry rozbij lekko młotkiem dopraw do smaku szczypta delikatu , obsmaż mięso na patelni z obu stron dodaj sos.

4. Danie podawaj z ziemniaczanym piure lub gotowanym ryżem.

Danie z kuchni śródziemnomorskiej
Łatwe w przygotowaniu
Czas przygotowani 30 minut
Receptura na cztery osoby

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jarzynowa tradycyjna

Tradycyjną sałatkę jarzynową podajemy najczęściej na święta lub duże uroczyst...

Odsłon: 345

30 min
3
Ciasta Makowiec na kruchym spodzie

Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...

Odsłon: 1965

60 min
8