Ciasto
- 195 g mąki pszennej
 - 115 g masła
 - 1 żółtko
 - 2 łyżki cukru pudru
 - 1 szczypta soli
 - 2 łyżki mleka
 - mąka do podsypania ciasta
 - masło do posmarowania formy
 
Nadzienie miodowe
- 115 g stopionego masła
 - 150 g brązowego cukru
 - 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
 - ¾ szklanki miodu
 - 3 jaja
 - 125 ml śmietany 36%
 - sól gruboziarnista
 
Czekoladowe ozdoby
- 300 g czekolady deserowej
 
Dekoracja
- świeże owoce
 - czekoladowe ozdoby
 - sól gruboziarnista do smaku
 
Ciasto
Mąkę przesiać do miski, dodać masło i posiekać (ma przypominać kruszonkę). Dodać żółtko, cukier, sól i mleko. Zagnieść ciasto, uformować kulę, następnie włożyć ją do woreczka foliowego lub zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na pół godziny. Gdy ciasto będzie już schłodzone, rozwałkować, podsypując lekko mąką. Wyłożyć na posmarowaną masłem formę. Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Nadzienie miodowe
W misce wymieszać stopione masło, cukier i skrobię. Wlać miód, ponownie zamieszać. Dodać kolejno jajka, cały czas mieszając. Na sam koniec połączyć ze śmietanką. Przygotowaną masę wylać na podpieczony spód i piec w temperaturze 180°C przez 40 minut. Tarta jest gotowa, kiedy nadzienie z wierzchu jest złotobrązowe i wyrośnięte ponad brzeg ciasta, a środek wciąż luźny. Wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do studzenia. Po ostudzeniu udekorować ozdobami z czekolady.
Czekoladowe ozdoby
Czekoladę zatemperować, a następnie rozlać na folii bąbelkowej. Wyrównać linijką, a gdy stężeje, oddzielić czekoladę od folii.
Dekoracja
Po ostudzeniu udekorować owocami, ozdobami z czekolady i solą gruboziarnistą (do smaku).