Najlepsze przepisy na dania z dyni

Mleko owsiane domowej roboty. To prawdziwy hit

Mleko roślinne to doskonała alternatywa dla osób nietolerujących nabiału lub dla tych, którzy chcą ograniczyć lub wykluczyć jego spożycie. Dzisiaj proponujemy przepis na zdrowe, wegańskie i domowe mleko owsiane z dodatkiem słodkiego syropu klonowego.

Fot. materiały praowe

Składniki:

• 30 g płatków owsianych
• 500 ml wody Mama i ja
• 1 łyżka syropu klonowego

Wykonanie:

1. Płatki zalać wodą, dodać syrop klonowy i zblendować/ zmiksować przez około 30 sekund.
2. Następnie przecedzić przez drobne sitko lub gazę. Przechowywać w lodówce do 5 dni.

 

* Rada: z pozostałej owsianej pulpy można zrobić owsiankę, placuszki lub ciasteczka

Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo Chleb pszenny z foremki.

Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750, na zakwasie żytnim.

Odsłon: 48

30 min
1

Przepis dnia

Dania główne Łosoś z sosem cytrynowym

Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...

Odsłon: 497

15 min
11
Ciasta Pocałunek Murzynka z Izaurą

Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...

Odsłon: 6840

30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Pyszne ciasta z gruszkami. Wybierz dobrą odmianę, zawsze się uda

Gruszki to doskonały wybór, jeśli szukacie owoców, które wzbogacą wasze wypieki o naturalną słodycz i delikatny aromat. Niezależnie od tego, czy pl...

1
Informacje Jest chętnie kupowana, bo nie kosztuje majątku. Tymczasem jest gorsza od pangi

Potrawy rybą w roli głównej to częsty widok na polskich stołach. Z pozoru zdrowe, chociażby z uwagi na zawartość cennych dla organizmu kwasów omeg...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Krem z pieczonych ziemniaków, ragout z indyka, sernik z malinami

Ewa Wachowicz zaprasza na 519 odcinek programu kulinarnego "Ewa Gotuje". Tym razem prowadząca podzieli się z widzami wyjątkowymi przepisami na jesi...

1
Informacje Jak bezpiecznie pokroić dynię? Oto sposoby, dzięki którym unikniesz skaleczenia

Dynia to warzywo o niezwykle uniwersalnym zastosowaniu w kuchni, choć potrafi sprawić spory kłopot podczas krojenia. Twarda skórka stanowi wyzwanie...

0