Najlepsze przepisy na ogórki

Najnowsze trendy na Gault&Millau Tour 2017

Ruszył Gault&Millau Tour 2017! Pierwszym przystankiem tegorocznej edycji była warszawska restauracja Signature. Po raz kolejny partnerem tego wyjątkowego cyklu wydarzeń jest sieć hurtowni MAKRO Polska, która w tym roku postanowiła zaprezentować na swoim stoisku najnowsze trendy w świecie gastronomii.

Ponad 150 mistrzów kuchni z Mazowsza, Lubelszczyzny i województwa łódzkiego pojawiło się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie na spotkaniu inaugurującym Gault&Millau Tour 2017. Jednym z partnerów tegorocznej edycji jest MAKRO Polska. Sieć hurtowni na swoim stanowisku zaprezentowała najnowsze trendy w świecie kulinariów i gastronomii takie, jak: narracyjność jedzenia, prospołeczność restauracji czy korzystanie z dóbr pola i łąki. Trendy ilustrowały produkty z oferty MAKRO: ser koryciński, kminek, rukiew wodna, kwiaty jadalne, a także chipsy przygotowane specjalnie na tę okazję m.in. z jarmużu i batatów. Więcej informacji goście mogli czerpać z „Trend Booków" wydanych przez MAKRO Polska z myślą o klientach z branży gastronomicznej.

Gault&Millau Tour 2017 to cykl spotkań regionalnych, na które zapraszani są m.in. szefowie kuchni restauracji zaprezentowanych w ostatniej edycji prestiżowego Żółtego Przewodnika. Spotkania mają na celu integrowanie środowiska gastronomicznego i tworzenie przestrzeni do wymiany doświadczeń, a w efekcie podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce. Głównym punktem warszawskiego spotkania było wręczenie nagród w kategoriach: Szef Roku - Robert Trzópek (Restauracja Bez Gwiazdek, Warszawa), Szef Jutra - Szymon Stach (Quale Restaurant, Łódź), Młody Talent - Michał Gniadek (Restauracja Plato, Warszawa), Szef Kuchni Tradycyjnej - Wojciech Kilian (Restauracja Signature, Warszawa). Nie przyznano natomiast nagrody w kategorii Kobieta Szef. Zwycięzcy przygotowali dla zgromadzonych gości swoje popisowe dania, którymi po raz kolejny zaprezentowali kulinarny kunszt i talent.

Kolejnymi przystankami Gault&Millau Tour 2017 będą: Poznań, Kraków i Sopot. Na spotkaniach wraz ze swoim stoiskiem poświęconym trendom obecne będzie również MAKRO Polska.

Źródło: materiały prasowe

Fotografie: M. Zakrzewski

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery lodowy tort norweski

Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...

Odsłon: 28

>60 min
3
15 min
9
Ciasta Ciasto arbuz

Ciasto arbuz to sernik na zimno, który może kojarzyć się z soczystym miąższem...

Odsłon: 1096

60 min
3
Dania główne Kurczak po japońsku

Kurczak po japońsku to połączenie chrupiących kotlecików i aromatycznego gęst...

Odsłon: 954

60 min
3
Przekąski Hummus z bobu

Sezon na bób w pełni? Wykorzystaj go do zrobienia aromatycznego, zielonego i...

Odsłon: 72

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

2
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26