Domowe obiady

Najnowsze trendy na Gault&Millau Tour 2017

Ruszył Gault&Millau Tour 2017! Pierwszym przystankiem tegorocznej edycji była warszawska restauracja Signature. Po raz kolejny partnerem tego wyjątkowego cyklu wydarzeń jest sieć hurtowni MAKRO Polska, która w tym roku postanowiła zaprezentować na swoim stoisku najnowsze trendy w świecie gastronomii.

Ponad 150 mistrzów kuchni z Mazowsza, Lubelszczyzny i województwa łódzkiego pojawiło się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie na spotkaniu inaugurującym Gault&Millau Tour 2017. Jednym z partnerów tegorocznej edycji jest MAKRO Polska. Sieć hurtowni na swoim stanowisku zaprezentowała najnowsze trendy w świecie kulinariów i gastronomii takie, jak: narracyjność jedzenia, prospołeczność restauracji czy korzystanie z dóbr pola i łąki. Trendy ilustrowały produkty z oferty MAKRO: ser koryciński, kminek, rukiew wodna, kwiaty jadalne, a także chipsy przygotowane specjalnie na tę okazję m.in. z jarmużu i batatów. Więcej informacji goście mogli czerpać z „Trend Booków" wydanych przez MAKRO Polska z myślą o klientach z branży gastronomicznej.

Gault&Millau Tour 2017 to cykl spotkań regionalnych, na które zapraszani są m.in. szefowie kuchni restauracji zaprezentowanych w ostatniej edycji prestiżowego Żółtego Przewodnika. Spotkania mają na celu integrowanie środowiska gastronomicznego i tworzenie przestrzeni do wymiany doświadczeń, a w efekcie podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce. Głównym punktem warszawskiego spotkania było wręczenie nagród w kategoriach: Szef Roku - Robert Trzópek (Restauracja Bez Gwiazdek, Warszawa), Szef Jutra - Szymon Stach (Quale Restaurant, Łódź), Młody Talent - Michał Gniadek (Restauracja Plato, Warszawa), Szef Kuchni Tradycyjnej - Wojciech Kilian (Restauracja Signature, Warszawa). Nie przyznano natomiast nagrody w kategorii Kobieta Szef. Zwycięzcy przygotowali dla zgromadzonych gości swoje popisowe dania, którymi po raz kolejny zaprezentowali kulinarny kunszt i talent.

Kolejnymi przystankami Gault&Millau Tour 2017 będą: Poznań, Kraków i Sopot. Na spotkaniach wraz ze swoim stoiskiem poświęconym trendom obecne będzie również MAKRO Polska.

Źródło: materiały prasowe

Fotografie: M. Zakrzewski

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka z sałaty rzymskiej

Surówka z sałaty rzymskiej to idealny pomysł na rozpoczęcie dnia, lunch do pr...

Odsłon: 104

15 min
1
30 min
2
Desery Gofry

Chrupiące gofry to jeden lepszych pomysłów na obiad lub kolację.

Odsłon: 40

30 min
0
Desery Ciasto ucierane jogurtowe, kubeczkowe

Ciasto jogurtowo-kubeczkowe przygotujemy bez użycia miksera. Idealne pod każd...

Odsłon: 54

30 min
1
Śniadania Serek z jajek i śmietany

Dzieci uwielbiają ten serek, bo jest delikatny i słodki. Jest to dobry mater...

Odsłon: 194

15 min
5

Polecane artykuły

Ewa gotuje „Ewa gotuje” w ramówce wiosennej 2024!

W sobotę 2 marca o godzinie 10:10 w Polsacie rozpoczynamy emisję wiosennych odcinków magazynu kulinarnego „Ewa gotuje”. Czym tym razem zaskoczy pro...

0
Informacje Po filiżance napoju masz więcej energii niż po kawie. Spala tłuszcz i oczyszcza organizm z toksyn

Matcha to herbata, która do Europy przybyła z Azji – jest ceniona nie tylko ze względu na swój unikalny smak, ale także na bogactwo zawartych w nie...

4
Informacje Dlaczego kuchnia japońska jest zdrowa? Przenieś jej zasady na swój stół, a nie pożałujesz

Czy wiesz, co jedzą Japończycy? Potrawy kuchni japońskiej ceni się na całym świecie. Są nie tylko smaczne i urozmaicone, ale również bardzo odżywcz...

2
Informacje Chorujesz na niedoczynność tarczycy lub Hashimoto? Stosuj specjalną dietę tarczycową

Niedoczynność tarczycy to schorzenie wywoływane niedoborem hormonu tyroksyny. W konsekwencji powoduje spowolnienie procesów metabolicznych organizm...

11