Fot. 123RF/Picsel
Naturalne spalacze tłuszczu są tanie i łatwo dostępne - znajdziesz je w swojej kuchni. Naturalne produkty pomagają w efektywnym spalaniu tkanki tłuszczowej i przyspieszają metabolizm, co wiąże się z szybszymi efektami stosowanej diety. Sprawdź, jakie produkty warto spożywać, by przyspieszyć spalanie tłuszczu.
Kawa
Dzięki zawartej w niej kofeinie nie tylko pobudza organizm do działania, ale również zmniejsza uczucie łaknienia. Oczywiście, żeby działała, powinna być spożywana bez dodatku cukru i mleka.
Zielona herbata
Poza tym, że wspomaga procesy trawienne, ma również właściwości prozdrowotne. Między innymi chroni przed nowotworami i chorobami serca. Dzięki zawartej w niej kofeinie spożywana systematycznie wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.
Czerwona herbata
Jest ona źródłem substancji, które hamują odkładanie się tkanki tłuszczowej w organizmie. Regularne picie czerwonej herbaty przyspieszy spalanie tłuszczu. Jeśli chcesz kupić dobrej jakości herbaty w niskich cenach, zajrzyj do sklepu Konesso.
Imbir
Reguluje procesy trawienne i likwiduje wzdęcia. Działa nie tylko na spalanie tkanki tłuszczowej, ale również wspomaga leczenie przeziębienia. Można dodawać go herbaty lub koktajlu albo stosować jako przyprawę.
Cynamon
Przyspiesza przemianę materii oraz wspomaga spalanie tłuszczu, dlatego warto dodawać go do posiłków. Możesz dodać go np. do owsianki z jabłkiem lub gruszką albo do ryżu z jabłkiem.
Czosnek
Warto dodawać go do potraw nie tylko ze względu na właściwości prozdrowotne, ale również wykorzystać go do redukcji tkanki tłuszczowej. Czosnek zmniejsza poziom cholesterolu i przyspiesza metabolizm. Można dodawać do go posiłków i sosów.
Ocet jabłkowy
Spożywanie octu jabłkowego powoduje uczucie sytości i przyspiesza proces trawienia. Ze względu na kwa jabłkowy, który ogranicza wchłanianie tłuszczu, dodawanie octu jabłkowego do posiłków wspomaga odchudzanie. Może być dodawany do sałatek i koktajli.
Masło orzechowe
Pod warunkiem, że w jego skład nie wchodzi cukier, nadmiar soli i olej palmowy, masło orzechowe wspomaga spalanie tłuszczu i pozwala zaspokoić głód na długi czas. Masło orzechowe można dodać np. do owsianki lub do koktajlu z bananem.