Uczta Smaków - Czas na Wielkanoc

Nowości w Smakerze!

Tuż przed świętami chcieliśmy zrobić Wam małą niespodziankę poprawiając nieco wygląd niektórych elementów w serwisie oraz dodając nowe, ciekawe funkcje.

Fot. 123RF/Picsel

Pierwszą rzeczą, jaką możemy się pochwalić, to zebranie w jednym miejscu wszystkich książek kucharskich. Od dziś możecie je przeglądać według różnych kryteriów: książki użytkowników zarejestrowanych i niezarejestrowanych, alfabetycznie, od najnowszych, według ilości przepisów oraz ilości skopiowań.

 

 

 

Aby było Wam łatwiej przeglądać przepisy zawarte w książce, zmieniliśmy jej wygląd. Od teraz nie musicie przechodzić na kolejne podstrony, aby zobaczyć wszystkie przepisy. Są one na jednej stronie, wystarczy tylko kliknąć „Pokaż więcej", a lista przepisów automatycznie się wydłuża. Ponadto do każdej książki możecie dodać krotki opis lub dedykację. Aby to zrobić wystarczy wejść w "Edycję" i uzupełnieć pole "Opis/dedykacja".

 

 

 

Możecie teraz wyszukiwać interesujące Was książki. Wyszukiwarka znajduje poszczególne publikacje po tytule.

 

Kiedyś zasugerowaliście nam, że dobrze by było móc publikować własne artykuły dotyczące porad i trików kuchennych. Od dzisiaj jest to możliwe! W swoim profilu znajdziecie przycisk o nazwie „Napisz artykuł".

 

 

 

Po jego kliknięciu zostaniecie przeniesieni do formularza dodawania artykułu.

 

 

 

Wszystkie Wasze publikacje będziecie mogli znaleźć tutaj oraz wszędzie tam, gdzie znajdują się przepisy.

 

Kolejną nowością jest możliwość dodawania artykułów do Waszych książek kucharskich. Jeśli jakiś artykuł (także artykuł napisany przez użytkownika) wyda Wam się na tyle interesujący, że będziecie chcieli do niego wracać, wystarczy dodać go do książki!

 

 

 

Dokonaliśmy także małej zmiany w sposobie prezentacji przepisów. Przyciski z funkcjami oceniania, drukowania czy dodawania do książki kucharskiej przenieśliśmy nad przepis. Ponadto na każdym zdjęciu, jakie dodacie do przepisu pojawiać się będzie znak wodny z Waszym nickiem.

 

 

Dodatkowo dodaliśmy przycisk "Teraz gotuję". Jest to całkowita nowość w serwisie, ale mamy nadzieję, że się Wam spodoba. Kiedy klikniecie ikonkę "Garnka" na Stronie Głównej pojawi się informacja, że to właśnie Wy przyrządzacie daną potrawę. Dzięki temu inne osoby będą mogły zapytać „gotujących", czy przepis jest wart wypróbowania, czy jest trudny i jak się do niego zabrać. Jeśli uznacie, że "Teraz gotuję" to fajny pomysł, będziemy go rozwijać, dlatego czekamy z niecierpliwością na Wasze sugestie i opinie!

 

 

 

Abyście w łatwy sposób mogli dzielić się nie tylko przepisami, ale także artykułami, umożliwiliśmy Wam wysyłanie ich znajomym. Wystarczy, że klikniecie w artykule na ikonkę koperty, wypełnicie odpowiednie pola w formularzu i gotowe!

 

 

 

Na pewno nie umkną Wam ostatnio skomentowane przepisy, które będziemy pokazywać na specjalnej belce. Pojawi się ona u dołu za każdym razem, kiedy zjedziecie na sam dół strony przepisu lub artykułu.

 

 

Umożliwiliśmy Wam również logowanie oraz rejestrację kontem Facebookowym. Dzięki temu zakładanie konta będzie o wiele szybsze i łatwiejsze.

 

 

 

Mamy nadzieję, że zmiany i nowe funkcje spodobają się Wam, a korzystanie z nich będzie dla Was łatwe i przyjemne.


W razie problemów, bo niestety mogą pojawić się na początku, piszcie na smaker@firma.interia.pl!

 

Pozdrawiamy i czekamy na Wasze opinie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Krem do tortu

Z czego robi się krem do tortu? W dzisiejszych czasach na rynku dostępne jest...

Odsłon: 2971

60 min
7
Sałatki Surówka z kapusty pekińskiej

Dzisiaj przepis na szybką i pyszną surówkę z kapusty pekińskiej. Chrupiąca,...

Odsłon: 10417

15 min
12
Desery Jajeczka – ciasteczka kakaowe

Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...

Odsłon: 325

>60 min
2
60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Jak sprawdzić, czy jajka są świeże?

Jednym z kulinarnych trików, który zawsze warto stosować w kuchni, jest wybijanie jajek do osobnego naczynia. W ten prosty sposób możesz uchronić s...

0
Wideo Pierogi z białą kiełbasą i ziemniakami

Lubisz pierogi z mięsnym farszem? Koniecznie spróbuj tych z białą kiełbasą i ziemniakami. Na pewno ci posmakują!

6
Wideo Grochówka na wędzonym boczku

Rozgrzewająca zupa, idealna na jesień, która doda ci energii? Przygotuj grochówkę na wędzonym boczku. Takie danie przypadnie do gustu wszystkim fan...

3
Informacje Sekret wyglądu Ani Popek. Wzmacnia odporność i odmładza

Anna Popek, popularna dziennikarka telewizyjna, zdradziła widzom, że uwielbia pić zakwas z buraków. Robi to regularnie, dlatego napój działa na nią...

203