Nowości w Smakerze!

Tuż przed świętami chcieliśmy zrobić Wam małą niespodziankę poprawiając nieco wygląd niektórych elementów w serwisie oraz dodając nowe, ciekawe funkcje.

Fot. 123RF/Picsel

Pierwszą rzeczą, jaką możemy się pochwalić, to zebranie w jednym miejscu wszystkich książek kucharskich. Od dziś możecie je przeglądać według różnych kryteriów: książki użytkowników zarejestrowanych i niezarejestrowanych, alfabetycznie, od najnowszych, według ilości przepisów oraz ilości skopiowań.

 

 

 

Aby było Wam łatwiej przeglądać przepisy zawarte w książce, zmieniliśmy jej wygląd. Od teraz nie musicie przechodzić na kolejne podstrony, aby zobaczyć wszystkie przepisy. Są one na jednej stronie, wystarczy tylko kliknąć „Pokaż więcej", a lista przepisów automatycznie się wydłuża. Ponadto do każdej książki możecie dodać krotki opis lub dedykację. Aby to zrobić wystarczy wejść w "Edycję" i uzupełnieć pole "Opis/dedykacja".

 

 

 

Możecie teraz wyszukiwać interesujące Was książki. Wyszukiwarka znajduje poszczególne publikacje po tytule.

 

Kiedyś zasugerowaliście nam, że dobrze by było móc publikować własne artykuły dotyczące porad i trików kuchennych. Od dzisiaj jest to możliwe! W swoim profilu znajdziecie przycisk o nazwie „Napisz artykuł".

 

 

 

Po jego kliknięciu zostaniecie przeniesieni do formularza dodawania artykułu.

 

 

 

Wszystkie Wasze publikacje będziecie mogli znaleźć tutaj oraz wszędzie tam, gdzie znajdują się przepisy.

 

Kolejną nowością jest możliwość dodawania artykułów do Waszych książek kucharskich. Jeśli jakiś artykuł (także artykuł napisany przez użytkownika) wyda Wam się na tyle interesujący, że będziecie chcieli do niego wracać, wystarczy dodać go do książki!

 

 

 

Dokonaliśmy także małej zmiany w sposobie prezentacji przepisów. Przyciski z funkcjami oceniania, drukowania czy dodawania do książki kucharskiej przenieśliśmy nad przepis. Ponadto na każdym zdjęciu, jakie dodacie do przepisu pojawiać się będzie znak wodny z Waszym nickiem.

 

 

Dodatkowo dodaliśmy przycisk "Teraz gotuję". Jest to całkowita nowość w serwisie, ale mamy nadzieję, że się Wam spodoba. Kiedy klikniecie ikonkę "Garnka" na Stronie Głównej pojawi się informacja, że to właśnie Wy przyrządzacie daną potrawę. Dzięki temu inne osoby będą mogły zapytać „gotujących", czy przepis jest wart wypróbowania, czy jest trudny i jak się do niego zabrać. Jeśli uznacie, że "Teraz gotuję" to fajny pomysł, będziemy go rozwijać, dlatego czekamy z niecierpliwością na Wasze sugestie i opinie!

 

 

 

Abyście w łatwy sposób mogli dzielić się nie tylko przepisami, ale także artykułami, umożliwiliśmy Wam wysyłanie ich znajomym. Wystarczy, że klikniecie w artykule na ikonkę koperty, wypełnicie odpowiednie pola w formularzu i gotowe!

 

 

 

Na pewno nie umkną Wam ostatnio skomentowane przepisy, które będziemy pokazywać na specjalnej belce. Pojawi się ona u dołu za każdym razem, kiedy zjedziecie na sam dół strony przepisu lub artykułu.

 

 

Umożliwiliśmy Wam również logowanie oraz rejestrację kontem Facebookowym. Dzięki temu zakładanie konta będzie o wiele szybsze i łatwiejsze.

 

 

 

Mamy nadzieję, że zmiany i nowe funkcje spodobają się Wam, a korzystanie z nich będzie dla Was łatwe i przyjemne.


W razie problemów, bo niestety mogą pojawić się na początku, piszcie na smaker@firma.interia.pl!

 

Pozdrawiamy i czekamy na Wasze opinie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
34
Zupy Żurek na rozgrzewkę

Żurek na rozgrzewkę będzie najlepszym posiłkiem na chłodny, wietrzny dzień. P...

Odsłon: 23883

60 min
36
Zupy Łódzka zalewajka

Łódzka zalewajka to tradycyjna zupa, bardzo podobna do klasycznego żurku. W z...

Odsłon: 38525

60 min
48
Sałatki Sałatka z surowych warzyw

Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.

Odsłon: 95

15 min
0
60 min
2

Polecane artykuły

Informacje Kruszarka do lodu dla zastosowań gastronomicznych – jaką wybrać?

Kruszarka do lodu to jedno z bardziej niepozornych urządzeń, które jednocześnie jest koniecznym wyposażeniem każdego profesjonalnego baru, restaura...

0
Informacje Jak przechowywać kawę świeżo paloną, by zachować jej aromat? Odkryj sprawdzone metody!

Niewiele jest rzeczy tak aromatycznych na tym świecie jak świeżo palona kawa. Pełna zapachów obiecujących wybitny smak w filiżance… Jak zachować te...

0
Informacje Dzięki tej zupie łatwo stracisz zbędne kilogramy. Sekretem są 2 zielone warzywa i nasiona kozieradki

Zupy to jedne z najlepszych dań na diecie odchudzającej. Odpowiednio przygotowane będą sycącą, niskokaloryczne, a w dodatku dostarczą ci mnóstwo bł...

8