Najlepsze przepisy na ogórki

Ostatnia szansa na światowe koktajle. Do 1 sierpnia trwa World Class Cocktail Festival!

Kto nie miał okazji spróbować światowej klasy koktajli serwowanych podczas World Class Cocktail Festival, ma na to ostatnią szansę! Święto kultury koktajlowej potrwa jeszcze tylko do niedzieli, 1 sierpnia.

Fot. 123RF/Picsel

Podpowiadamy, które miejsca warto odwiedzić podczas czwartej edycji Festiwalu!

BACKROOM WARSAW - WARSZAWA

Jeśli chcecie poczuć klimat Ameryki lat 30., to BackRoom Warsaw jest adresem dla Was! Oprócz doskonałych koktajli czeka na Was muzyczna uczta z brzmieniami jazzu, swingu i art deco. Podróż w czasie gwarantowana! Podczas World Class Cocktail Festival można spróbować takich koktajli jak: Italian Breakfast (Tanqueray No. 10 konfitura rabarbarowa na bazie negroni laktofermentowany rabarbar sok z cytryny), Impeachment (Bulleit Bourbon aperitif brzoskwiniowy kordiał jogurtowy), Peru (Captain Morgan White Rum Coulis Verde z ananasa, ogórka, mięty, kolendry i jalapeno sok z limonki) oraz Awase Miso (Tanqueray No. 10 fino sherry syrop z miso, trawy cytrynowej i liści limonki ocet śliwkowy likier z nektarynki kwas mlekowy).

KRAINA SZEPTÓW - KRAKÓW

Ten dwupiętrowy pub umiejscowiony przy placu Nowym to faktycznie idealne miejsce na szeptane rozmowy. Na dole znajduje się bar i dwie przytulne sale. Lekko skrzypiące urokliwe schodki prowadzą na piętro, gdzie na ładnych, wygodnych sofach możemy odpocząć. W zimie można zagrzać się przy kominku, a przez cały rok podziwiać stare akty na ścianach. Podczas World Class Cocktail Festival można spróbować takich koktajli jak: Flower Power (Ciroc Vodka, kwiaty czarnego bzu, mięta, cytryna, białko, kwiatowy bitters), Bubble Me please! (Tanqueray No. 10, Gin, truskawka, cytryna, wino musujące) lub Fresh Fashion (Bulleit Bourbon, Whiskey, brzoskwinia, absynt, aromatic bitters, dym wiśniowy).

NOCNY PORTIER - LUBLIN

W Lublinie wybór koktajlbarów obejmuje 9 festiwalowych barów i restauracji. Wśród nich znajduje się między innymi tajemniczy Nocny Portier. Koktajl Bar znajduje się w samym sercu Lublina. Mówi się o nim, że jest to ambasada małpiego świata. W festiwalowym menu znajdują się takie koktajle jak New Lublin Sour (Bulleit Bourbon, porto, czarny bez, cytryna, pomarańcza, białko, autorski twist na klasycznym koktajlu New York Sour) czy Mango Kong (Captain Morgan White Rum, mango, bazylia, limonka). Koniecznie musicie tu zajrzeć!

WSZYSCY ŚWIĘCI - POZNAŃ

To koktajlbar połączony z winiarnią. Ponad 50 etykiet win, a karta koktajli inspirowana historiami z życia Świętych. Brzmi nietuzinkowo, prawda? Podczas World Class Cocktail Festival można spróbować takich koktajli jak: Święty Damian (6cl Bulleit Bourbon, 1cl miodu z pieczonych 
ananasów, bitters kokosowy) 
czy Święta Anna (4cl Gordons Export, 6cl cordial rabarbar,
 2cl likieru żurawinowego, 1D bittersu cynamonowgo). Koniecznie warto odwiedzić ten przystanek na koktajlowej mapie Poznania!

EL MARIACHI - TRÓJMIASTO

Nowe miejsce na koktajlowo-klubowej mapie Trójmiasta! Największy tequila bar w Gdańsku, autorskie koktajle,gorąca atmosfera... a to wszystko w rytmach porywającej do tańca latynoskiej muzyki. Podczas World Class Cocktail Festival można spróbować takich koktajli jak np. Johnny Spritz (40ml whisky Johnnie Walker Black Label, 80ml kordiału tymiankowo-pomarańczowego, soda water) czy La Pamela (40ml tequila Don Julio Blanco, 40ml kordiału grapefruitowo-limonkowego, oliwa infuzowana nachosami). Koniecznie warto odwiedzić ten przystanek na koktajlowej mapie Trójmiasta!

UWAGA! Festiwal jest przeznaczony wyłącznie dla osób powyżej 18 roku życia - weryfikacja przy odbiorze koktajli.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Kanapki śniadaniowe

Proste kanapki które zapewnią nam dużo energii na cały dzień, są pożywne smac...

Odsłon: 16

15 min
1
Przekąski Placki z serka wiejskiego

Czy można usmażyć placki z serka wiejskiego? Jak najbardziej! Z powodzeniem z...

Odsłon: 860

30 min
2
Dodatki Smarowidło z cukinią

Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...

Odsłon: 2996

15 min
15
Pieczywo Chleb pszenny ekspresowy

Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...

Odsłon: 193

30 min
3
Desery Piankowa galaretka

Najprostszy deser na świecie, zrobi je nawet dziecko. Idealne orzeźwienie na...

Odsłon: 1327

15 min
15

Polecane artykuły

Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

1
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

10
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9