Owsianka z owocami

Zdrowa i smaczna owsianka to idealny pomysł na śniadanie. Zagwarantuje ci energię do działania przez cały dzień.

SKŁADNIKI

- 5 łyżek płatków owsianych

- 150 ml mleka

- 1/2 jabłka

- 8 borówek

- 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny

- 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.
Krok 2
Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych oczkach. Nektarynkę kroimy na plasterki.
Krok 3
Do owsianki dodajemy jabłko i mieszamy. Na wierzch dodajemy orzechy, borówki oraz kilka plasterków nektarynki.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa ryżanka

Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?

Odsłon: 200

15 min
2
Desery Bananoffee z płatkami owsianymi

Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...

Odsłon: 121

15 min
2
Dania główne Karkówka pieczona w soli

Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...

Odsłon: 77

60 min
0
60 min
4
Dania główne Tortilla z falafelem

Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...

Odsłon: 39

>60 min
0

Polecane artykuły

Ewa gotuje 453. odcinek programu Ewa Gotuje

W sobotę 21 maja Ewa Wachowicz podzieliła się z widzami przepisem na wyśmienity chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami, który w prosty sposób mo...

0
Ewa gotuje Wiosenne smaki w kuchni Ewy Wachowicz

Koniec maja to idealny moment na sięgnięcie do lekkich wiosennych potraw. W 453. odcinku programu „Ewa gotuje”, Ewa Wachowicz zdradziła przepisy na...

2
Informacje Dlaczego warto mieć miód w kuchni?

20 maja obchodzimy Światowy Dzień Pszczół. Pszczoły to pożyteczne owady, które dają bogactwa, z których korzystasz na co dzień. Najbardziej popular...

0
Informacje Trzy sposoby gotowania bobu. Sprawdź, jak robić to dobrze

Pyszne warzywo, którego nie może zabraknąć latem w naszej kuchni. Jak ugotować ziarna bobu, aby w pełni cieszyć się ich smakiem? Sprawdźcie!

0