Ewa Gotuje

Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka!

Źródła wykorzystane w artykule:

1. http://pharmaxchange.info/press/2013/07/pharmacognosy-and-health-benefits-of-capsicum-peppers-bell-peppers

2. Akio Mori, Sören Lehmann, James O'Kelly, Takashi Kumagai, Julian C. Desmond, Milena Pervan, William H. McBride, Masahiro Kizaki, and H. Phillip Koeffler "Capsaicin, a Component of Red Peppers, Inhibits the Growth of Androgen-Independent, p53 Mutant Prostate Cancer Cells" [w:] "Cancer Research" 2006.

3. http://www.whfoods.com/genpage.php?dbid=50&tname=foodspice

4. Elhadi M. Yahiaa, Margarita Contreras-Padilla, Gustavo Gonzalez-Aguilar "Ascorbic Acid Content in Relation to Ascorbic Acid Oxidase Activity and Polyamine Content in Tomato and Bell Pepper Fruits During Development, Maturation and Senescence" [w:] "Food Science and Technology" 2001.

1 2
z
2

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
2
Ciasta Ciasto z kremem budyniowym

Ciasto z kremem budyniowym to delikatne, maślane ciasto kruche wypełnione nad...

Odsłon: 30328

30 min
53
15 min
4
60 min
6
Ciasta Jabłecznik tradycyjny na smalcu

Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze babcie piekły jabłe...

Odsłon: 547

60 min
10