Najlepsze pomysły na roladki obiadowe

Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis!

Lista składników

Brownie:

100g czekolady gorzkiej
100g masła
2 jajka
80g cukru pudru
40 g mąki pszennej
Kulki chłodzone czekoladowe:
100g mascarpone
100ml śmietanka 30%
100g czekolada deserowa
Mus truskawkowy:
60 dag truskawek świeżych
9 listków żelatyny ( Oetker)
110 g cukru zwykłego
320ml śmietany 30%
Dekoracja:
100g śmietany 30%
100g serka mascarpone
100g czekolady gorzkiej
Kilka małych truskawek
Kilka listków mięty

Sposób przygotowania

Kulki z kremu czekoladowe:

Ubijam schłodzoną śmietankę, dodaję mascarpone, dodaję wcześniej rozpuszczona i ostudzona czekolade. Włożyc krem czekoladowy do formy silikonowej na trzy kulki i do zamrażalki.

Brownie:

Czekolade z masłem roztapiam i lekko schładzam. Ubijam białka z cukrem pudrem oraz z żółtkami. Dodaje mąkę i delikatnie wlewam płynną czekoladę. Gotowe cisto na forme o średnicy 22cm. Piecz w temp 180 st ok 20min.

Mus truskawkowy:

Truskawki obrać i mocno zmiksować. Zelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 1/3 musu truskawkowego wraz z cukrem podgrzej i dodaj żelatynę namoczoną. Ubic smietane 30% . Mus truskawkowy z cukrem połączyć z pozostałym. Połącz z ubita śmietana.
Do formy o średnicy 22cm wyłożonej papierem ułóż zamrożone kulkiz musem czekoladowym i zalej je musem truskwkowym i umieść w zamrażalniku.. Po ok godzinie wyjmij mocno schłodzony mus truskakowy i umieść go na spodzie brownie.

Brzegi toru udekoruj białą masa ze śmietaną i mascarpone . Wierzch tortu udekoruj czekoladą, truskawkami i listkami mięty

Fot. Zdjęcie partnera

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa botwinkowa z jajkiem

Zupa botwinkowa to zupa z buraków razem z liśćmi. Przepis na tę zupę jest bar...

Odsłon: 62

30 min
1