Najlepsze przepisy na ogórki

Smaczniej na jesień

Jesienna kuchnia powinna być przepełniona aromatycznymi przyprawami, które podkreślą smak sezonowych dań. Teraz jest to jeszcze łatwiejsze.

Fot. 123RF/Picsel

Portfolio przypraw Knorr poszerzyło się o nowe produkty. W linii przypraw specjalistycznych marki znalazły się znakomite kompozycje składników, dedykowane do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Przyprawa do bigosu, Przyprawa do flaków oraz Przyprawa do zup Knorr to gwarancja idealnego smaku i aromatu przyrządzanych potraw. Do grona monoprzypraw Knorr dołączyła Papryka wędzona w Hiszpanii.

Naturalny skład

Skład nowych przypraw specjalistycznych, tak jak w przypadku wcześniejszych propozycji z tej linii, jest w 100% naturalny. Te aromatyczne i intensywne w smaku kompozycje zawierają składniki, które znamy z naszych kuchni i których używamy na co dzień. Ponadto przyprawy Knorr są odpowiednie także dla wegan.

Idealne na jesień
Nowe przyprawy Knorr wejdą przebojem na jesienne stoły. Nadadzą smak tradycyjnemu bigosowi, a domowe flaki z ich pomocą nabiorą wyjątkowego charakteru. Nie można zapomnieć o całej gamie jesiennych, rozgrzewających zup, które dzięki Przyprawie do zup Knorr będą nie tylko pyszne, ale i niezwykle aromatyczne. Z kolei intensywny smak wędzonej papryki udoskonali każdą mięsną pieczeń, faszerowane warzywa, zapiekane ziemniaki czy też będzie stanowić znakomity dodatek do różnorodnych marynat.
• Przyprawa do bigosu
Harmonijne połączenie w 100% naturalnych składników: aromatycznego majeranku z wyrazistym czosnkiem i kminkiem, wzbogaci smak i nada aromat bigosowi oraz innym potrawom z kapustą.
• Przyprawa do zup
Unikalna kompozycja warzyw, ziół i przypraw. Połączenie natki pietruszki, cebuli i lubczyku sprawi, że przygotowywane zupy nabiorą wyjątkowego smaku i intensywnego aromatu.
• Przyprawa do flaków
Połączenie wyłącznie naturalnych składników, ziół i przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, majeranek, papryka, czosnek oraz imbir. Dzięki tej kompozycji flaki będą odpowiednio doprawione i wyraziste w smaku.
• Papryka wędzona w Hiszpanii
Wędzona papryka zapewni doskonały smak, aromat oraz intensywny kolor każdemu daniu. Długi proces wędzenia w Hiszpanii sprawia, że smak przyprawy jest niezwykle wyrazisty. Papryka pochodzi z upraw zrównoważonych.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
1

Przepis dnia

Desery Torcik truskawkowo-migdałowy

Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...

Odsłon: 959

>60 min
12
Desery Piankowa galaretka

Najprostszy deser na świecie, zrobi je nawet dziecko. Idealne orzeźwienie na...

Odsłon: 90

15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

1
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

7
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9