Smaczniej na jesień

Jesienna kuchnia powinna być przepełniona aromatycznymi przyprawami, które podkreślą smak sezonowych dań. Teraz jest to jeszcze łatwiejsze.

Fot. 123RF/Picsel

Portfolio przypraw Knorr poszerzyło się o nowe produkty. W linii przypraw specjalistycznych marki znalazły się znakomite kompozycje składników, dedykowane do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Przyprawa do bigosu, Przyprawa do flaków oraz Przyprawa do zup Knorr to gwarancja idealnego smaku i aromatu przyrządzanych potraw. Do grona monoprzypraw Knorr dołączyła Papryka wędzona w Hiszpanii.

Naturalny skład

Skład nowych przypraw specjalistycznych, tak jak w przypadku wcześniejszych propozycji z tej linii, jest w 100% naturalny. Te aromatyczne i intensywne w smaku kompozycje zawierają składniki, które znamy z naszych kuchni i których używamy na co dzień. Ponadto przyprawy Knorr są odpowiednie także dla wegan.

Idealne na jesień
Nowe przyprawy Knorr wejdą przebojem na jesienne stoły. Nadadzą smak tradycyjnemu bigosowi, a domowe flaki z ich pomocą nabiorą wyjątkowego charakteru. Nie można zapomnieć o całej gamie jesiennych, rozgrzewających zup, które dzięki Przyprawie do zup Knorr będą nie tylko pyszne, ale i niezwykle aromatyczne. Z kolei intensywny smak wędzonej papryki udoskonali każdą mięsną pieczeń, faszerowane warzywa, zapiekane ziemniaki czy też będzie stanowić znakomity dodatek do różnorodnych marynat.
• Przyprawa do bigosu
Harmonijne połączenie w 100% naturalnych składników: aromatycznego majeranku z wyrazistym czosnkiem i kminkiem, wzbogaci smak i nada aromat bigosowi oraz innym potrawom z kapustą.
• Przyprawa do zup
Unikalna kompozycja warzyw, ziół i przypraw. Połączenie natki pietruszki, cebuli i lubczyku sprawi, że przygotowywane zupy nabiorą wyjątkowego smaku i intensywnego aromatu.
• Przyprawa do flaków
Połączenie wyłącznie naturalnych składników, ziół i przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, majeranek, papryka, czosnek oraz imbir. Dzięki tej kompozycji flaki będą odpowiednio doprawione i wyraziste w smaku.
• Papryka wędzona w Hiszpanii
Wędzona papryka zapewni doskonały smak, aromat oraz intensywny kolor każdemu daniu. Długi proces wędzenia w Hiszpanii sprawia, że smak przyprawy jest niezwykle wyrazisty. Papryka pochodzi z upraw zrównoważonych.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Ciasta Krakowiak

Niektóre okoliczności wymagają szczególnej oprawy kulinarnej. Nasze ciasto kr...

Odsłon: 1956

60 min
9
Śniadania Piankowy omlet japoński

Ten przepis na omlet powinien znać każdy, kto uwielbia śniadania na słodko. J...

Odsłon: 270

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

1