Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby.

Składniki:

Solony filet ze śledzia norweskiego
2 buraki ćwikłowe
2 marchwie
2 ziemniaki
2 kiszone ogórki
1 cebula
Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego
Olej słonecznikowy
500 ml bulionu warzywnego lub rybnego
Kwaśna śmietana

Przygotowanie:

1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na półtwardo. Dolać bulion i gotować przez kilka minut.

2. Po ugotowaniu zupę zmiksować, dodając kwaśną śmietanę i jednego ogórka kiszonego. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta - dolać bulionu.

3. Ugotować do miękkości zielony groszek (mrożony) lub dokładnie osączyć z puszki. Polecamy groszek mrożony ze względu na soczyście zielony kolor.

4.W każdym talerzu rozłożyć niewielki kawałki fileta ze śledzia norweskiego. Wlać zupę. Całość ozdobić zielonym groszkiem i drobno posiekanym ogórkiem kiszonym. Zupę można również pokropić olejem słonecznikowym.

5.Podawać z pieczywem.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery deser z owocami

Szybki deser ze składników, które zawsze są w domu:)

Odsłon: 158

15 min
2
30 min
4
Sałatki Świetna sałatka

Połączenie ryżu , tuńczyka oraz warzyw, tworzy smaczną sałatkę na kolację i n...

Odsłon: 821

15 min
2
>60 min
2
Śniadania smażony bób z jajkiem

Kiedy ciepło na dworze i nie chce się zbyt długo stać przy garach, takie prze...

Odsłon: 8270

15 min
14