Ewa_Gotuje

Startują rezerwacje na wiosenny Restaurant Week

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach – Restaurant Week (Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach) powraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce.

Rozpoczynają się rezerwacja na wiosenną edycję Restaurant Week

Czy wiesz, że to, co słyszymy, odgrywa niebagatelną rolę w tym, jak odczuwamy smak? Chrupanie, przeżuwanie, krojenie, siekanie, ale również dźwięki gwarnej restauracji, stukot talerzy czy kieliszków uczestniczą w tworzeniu polisensorycznego doświadczenia i doznawania smaków, a także pobudzają nasz apetyt! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysokozasięgowa kampania #FoodSoundsGood, która będzie mocno zachęcać Gości do odkrywania dźwięków kuchni i wsłuchiwania się w gwar pełnych restauracji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji Restaurant Week, jednego z największych Festiwalu kulinarnego w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodFeelsGood – 121,000 Gości; #FoodLooksGood – 135,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach jest brzmienie jedzenia! To będzie najbardziej „muzyczna” edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji – zaznacza Marcin Wawrzeń, Country Manager. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

Dzięki współpracy z Visa Goście Festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit. Visa, jeden ze światowych liderów płatności cyfrowych, wesprze także Festiwal w dotarciu do nowych Gości i przedstawiania publiczności szerzej polskiej autorskiej sceny restauracyjnej.

Mam nadzieję, że rabat, z którego skorzystają Goście Restaurant Week płacący Visa, zachęci ich do jeszcze szerszego udziału w Festiwalu. Zarówno wtedy, gdy zarezerwują swój udział w wydarzeniu na stronie internetowej, jak i zbliżając smartfon lub kartę do terminala wspierają oni swoimi decyzjami zakupowymi restauracje i restauratorów. Wiele z nich to mikro, małe i średnie firmy, a te pełnią w gospodarce naszego kontynentu istotną rolę, odpowiadając za ponad połowę generowanego PKB i 65% zatrudnienia w Europie[2]. Są również ważne z perspektywy wielu branż, dla których mogą być klientami, podwykonawcami i kontrahentami. W Visa wierzymy w to, że wspierając MŚP, możemy rozwijać polską gospodarkę – mówi Adrian Kurowski, Dyrektor Generalny Visa w Polsce. Dzięki szybkim i bezpiecznym płatnościom Visa, zarówno płacący jak i przyjmujący zapłatę może czuć się spokojny, że środki finansowe trafią na właściwy rachunek i pomogą dalej rozwijać krajowe biznesy – dodaje.

Smakuj uchem w najlepszych restauracjach!

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich krakowska La Forchetta, łódzkie Ryby&Owce, Miska Gastro Bowls, Angelo Ristorante, Koku sushi; trójmiejskie Fellini, Hokkaido Sushi & Japan Cuisine, Osteria Fino, SYNTEZA Restauro & Cocktail, Fisherman; wrocławskie Piwnica Świdnicka, Forum Kulinarne, Concordia Taste, Rumbar, Browar Stu Mostów na Świdnickiej. Znalazły się także znane Gościom warszawskie Rest. Baczewskich, Frank Winebar & Shop, Casablanca, Portunol bistro iberico oraz LAS - lokalna atrakcja stolicy.

Koncertowe kompozycje menu w okazyjnej cenie!

Wejdź w rytm Festiwalu już teraz i rezerwuj dźwiękowe doświadczenia smakowe na stronie Festiwalu. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 69zł. Co więcej – znów dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu Goście będą mogli odkryć więcej restauracji podczas jednego Festiwalu.

Co w menu?

Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów, a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online – marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto drożdżowe.

Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.

Odsłon: 195

30 min
4
Ciasta Szarlotka (jabłecznik) na kruszonce

Niezwykle prosty i smakowity, dla nas rewelka, bo kocham wszelkie jabłkowe wy...

Odsłon: 29905

60 min
68
Sałatki Sałatka ziemniaczana z sosem greckim

Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...

Odsłon: 280

30 min
8

Polecane artykuły

Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0