Najlepsze przepisy na ogórki

Trwają rezerwacje na Restuarant Week. Oto najlepsze debiutujące restauracje w Warszawie!

Trwają rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week. Festiwalowe trzydaniowe menu skomponowane specjalnie na tę okazję, to jedyne 59 zł (-10 zł z BLIK) za osobę. Wystarczy odwiedzić stronę festiwalu i dokonać rezerwacji.

Fot. materiały prasowe

Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca. Najlepsze stoliki szybko znikają więc polecamy się spieszyć! Wiosenna edycja Restaurant Week to przede wszystkim wielkie święto powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są bestsellerowe dania topowych Chefów. Poniżej podpowiadamy, jakie restauracje zadebiutują podczas tej edycji w Warszawie! Nie czekaj, rezerwuj i #IDŹ! na Festiwal!

LE BRACI

Jednym z naszych odkryć jest zlokalizowana niemal w samym sercu Warszawy restauracja Le Braci. To miejsce z prawdziwą włoską kuchnią, inspirowane włoskim stylem życia, mentalnością, witalnością i gościnnością. W festiwalowym menu znajdziecie m.in. duszoną wołowinę barolo z warzywami, risotto z chianti i straciatellą lub toskańską sałatkę z pomidorami, krewetkami i chlebem. Na deser prawdziwe, włoskie tiramisu! Kto ma ochotę na podróż po kulinarnej mapie Włoch?

ARUBA SOPHISTICATED RIBS BAR

Kolejna propozycja to klimatyczna restauracja specjalizująca się w pieczonych żeberkach! Jej sercem jest wielki, opalany drewnem grill. W tym miejscu możecie spodziewać się prawdziwej uczty dla podniebienia. Dania przygotowywane przez Chefa Kuchni zachwycą nawet najbardziej wymagających Gości. Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in. żeberko z wieprzowiny złotnickiej, demi-glace z grillowanymi boczniakami królewskimi, czerwoną cebulą i pieczonymi ziemniakami. Więcej nie zdradzamy - rezerwujcie!

NOON BISTRO

Warto również zastanowić się nad wyborem tego miejsca. Noon Bistro to koncept kulinarny, który jest połączeniem bistro, wine baru i delikatesów. Zlokalizowany na warszawskim Wilanowie zaprasza do skosztowania prostych dań, złożonych ze składników najwyższej jakości oraz sezonowych warzyw i owoców. Serwowane dania idealnie pasują do wina, którego jest tu pod dostatkiem. Na talerzach znajdziemy takie pyszności jak prosciutto crudo na szparagach z bobem i pastą fresca z pini lub w wersji wege - zielone kaszotto quinoa z bobem, szparagami i cytryną w słodkiej zalewie. Posiłek można zjeść w klimatycznych wnętrzach lub zacisznym, zielonym ogródku, ozdobionym starymi beczkami.

FOOD CARTEL

Dalekie podróże to jedynie marzenie? Co powiecie na kulinarną podróż w cztery strony świata? Wystarczy wybrać się na Restaurant Week i zdecydować się na Food Cartel, czyli klimatyczną restaurację, która oferuje kuchnię śródziemnomorską, azjatycką, meksykańską i włoską. Takie połączenie nie ma prawa się nie udać! W festiwalowym menu znajduje się mi.in burger vegano urbano z frytkami z batata lub ostre żeberka Xi An podane z kimchi i ryżem. Na deser mus z tapioki i mleka kokosowego z sosem mango. Brzmi świetnie, a smakuje jeszcze lepiej!

MAGARI (PURO HOTEL)

Nietuzinkowe dania czekają na Gości także w Magari - włoskiej restauracji znajdującej się niemal w Hotelu Puro. Na talerzach znajdziecie takie pyszności jak domowe gnocchi z niedźwiedzim czosnkiem, młodą cukinią, mozarellą i parmezanem lub pierś z kurczaka zagrodowego z rabarbarem, musem selerowym, młodym szpinakiem i pangrattato. Restauracja zadbała też o słodki deser - domowe tiramisu, lody espresso i ciasteczka amaretti. Nie przegapcie takiej szansy i koniecznie sprawdźcie festiwalowe menu tej restauracji!

Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Zupy Rosół drobiowy na niedzielę

Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...

Odsłon: 502

30 min
9
Desery Piankowa galaretka

Najprostszy deser na świecie, zrobi je nawet dziecko. Idealne orzeźwienie na...

Odsłon: 532

15 min
8
Przekąski Kaszanka z grilla

Sezon grillowy w pełni, dzisiejsza propozycja bardzo dobrze wpisuje się w te...

Odsłon: 36

60 min
1
30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

1
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

10
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9