Wielki powrót Fine Dining Week

Już 17.11-05.12 powraca najpopularniejsze wydarzenie sceny fine diningowej w Polsce. Wielkie święto najwyższej jakości sztuki kulinarnej i świadomego hedonizmu odbędzie się w prawie 70 restauracjach w siedmiu największych aglomeracjach.

Fot. 123RF/Picsel

Polski fine dining powraca, a wraz z nim nr 1 wydarzenie tej sceny! Restauracje i organizatorzy przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem zawieszonego w skutek pandemii. Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, by mieć pewność dostępu do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach.

Pandemia wymusiła, by fine dining odnalazł się na nowo. Stąd hasło edycji: #NowyFineDining. Dzisiejszy luksus to składniki i doświadczenie, jakie daje ich perfekcyjne przygotowanie i autorska kreatywna prezentacja. Polscy, fine diningowi Szefowie Kuchni i wiele restauracji przetrwało, poszukując nowej tożsamości i nowego miejsca na mapie sztuki kulinarnej i restauracyjnej. - Ogromny sukces wspólnej z Nocnym Marketem letniej formuły Neo(n)Bistro pokazał głód nowej formy fine diningu pośród świadomych polskich Gości - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, współorganizatorzy - Stąd listopadowy Fine Dining Week dedykowany jest nowej tożsamości i autodefinicji najwyższej próby kulinariów w Polsce, która jest wielka szansą dla polskiej sceny na międzynarodową sławę - dodają.

Tradycyjnie wszyscy Goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

#NowyFineDining potrwa od 17 listopada do 5 grudnia i odbędzie się w siedmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z blisko siedemdziesięcioma najwybitniejszymi restauracjami spodziewają się nawet 15 tysięcy Gości! Podczas Festiwalu będzie można odkrywać najwybitniejsze restauracje w specjalnej cenie festiwalowej (do -50%) wraz z prezentami od Partnerów. Szefowie Kuchni zaserwują Gościom autorskie pięciodaniowe menu #SpozaKarty dzieląc się z nimi swoją filozofią kuchni i dając tym samym artystyczny wyraz swojej twórczości kulinarnej. Podczas zimowej edycji Fine Dining Week do każdego posiłku Goście otrzymają prezenty od Partnerów Festiwalu! Rezerwacji stolików można na stronie festiwalu.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

6
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2