Najlepsze przepisy na ogórki

Woda źródlana od pierwszych chwil, na całe życie

Mama i ja od lat cieszy się zaufaniem, wspierając codzienne funkcjonowanie mam, niemowląt oraz małych dzieci. To w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu.

Fot. 123RF/Picsel

Dzięki temu Mama i ja stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku. O bezpieczeństwo wody Mama i ja dbają doświadczeni eksperci z laboratoriów wewnętrznych WOSANA oraz zewnętrznych jednostek badawczych.

Regularnie prowadzone badania sensoryczne i mikrobiologiczne gwarantują całkowitą zgodność z normami oraz nieskazitelną czystość każdej partii produkcyjnej. Parametry są uważnie i wnikliwie monitorowane na każdym etapie powstawania produktu – od źródła aż do wody w butelce. Woda podlega również rygorystycznej ocenie instytucji kontrolujących i opiniujących, a potwierdzeniem jakości jest pozytywna opinia Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” nr 24/DKJ/2017.

Co to oznacza dla konsumentek? Mama i ja to wyjątkowy produkt, stworzony z myślą o potrzebach kobiet na każdym etapie macierzyństwa. Ciąża i połóg są czasem szczególnym, w którym kobiecy organizm potrzebuje równowagi, nawodnienia i zoptymalizowanej diety. W późniejszym okresie, zarówno przy karmieniu piersią, jak i szykowaniu dań dla niemowląt oraz małych dzieci, również bardzo istotny jest wybór wody źródlanej o sprawdzonym składzie. Woda źródlana Mama i ja charakteryzuje się niską zawartością składników mineralnych (270 mg na 1 litr wody) oraz niedużą zawartością sodu (7,77 mg na 1 litr wody), jest niegazowana oraz nie zawiera żadnych substancji uznawanych za szkodliwe – nawet w minimalnych ilościach. Zrównoważony skład oraz wygodne pojemności butelek (0,33, 0,5 i 1,5 litra) sprawiają, że woda ta idealnie wpisuje się w potrzeby żywieniowe zarówno mam, jak i dzieci.

Jako marka idąca z duchem czasu, w trzecim kwartale 2020 r. Mama i ja przeprowadziła subtelny lifting logo oraz opakowań. Zastosowano autorski krój pisma, inspirowany dziecięcą twórczością, a etykiety wzbogaciły wizerunki mam i ich pociech. Dopełnieniem całości jest hasło „Od pierwszych chwil, na całe życie”. Naszym zadaniem było nie tylko budowanie marki – mówi Dyrektor Handlowy, Michał Jabłoński. Przede wszystkim było to tworzenie nowej kategorii napojów dla dzieci.

Podawanie niemowlętom soczków było czymś oczywistym, ale świadomość potrzeby doboru odpowiedniej wody rozwijała się bardzo powoli. Stanęliśmy przed wielką szansą, która wymagała od nas wykorzystania wielu narzędzi informacyjnych i prowadzenia spójnych działań edukacyjnych. Cel został osiągnięty – dziś Mama i ja jest sztandarowym produktem firmy Wosana. W realizacji tego planu duże znaczenie miał postęp technologiczny: w 2008 roku wystartowały duże kampanie reklamowe Mama i ja w Internecie. Dziś marka prowadzi też aktywnie profil na Facebooku (ponad 30000 fanów) oraz Instagramie.

Na sukces marki wpływ miało wiele czynników: prowadzenie przemyślanych konkursów i działań marketingowych, aktywność medialna oraz umiejętność dostosowania się do zmian. Ważną funkcję pełniło też zaangażowanie społeczne, np. umowa z Komitetem Pomocy Dzieciom ONZ – UNICEF (2004), zostanie wyłącznym sponsorem Fundacji „Rodzić po ludzku” czy spełnianie marzeń 180 ciężko chorych dzieci w ramach akcji „Samochód Marzeń” (2011).

Po drodze Mama i ja przeszła kilka rebrandingów, a w zeszłym roku pojawiło się wygodne opakowanie mini, dedykowane najmłodszym użytkownikom. Co czeka markę w przyszłości? Biorąc pod uwagę zaufanie mam i to, że niektóre z pierwszych konsumentek są już babciami – można być bardzo dobrej myśli.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
1

Przepis dnia

Desery Torcik truskawkowo-migdałowy

Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...

Odsłon: 960

>60 min
12
Desery Piankowa galaretka

Najprostszy deser na świecie, zrobi je nawet dziecko. Idealne orzeźwienie na...

Odsłon: 92

15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

1
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

7
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9