Błyskotliwy wykład dobrych manier, anegdoty i ciekawostki z życia wyższych sfer. Skąd wzięła się tradycja określonych zachowań przy stole?

REKLAMA

Co trzeba wiedzieć, a o czym niekoniecznie należy pamiętać? Jak właściwie przygotować stół do posiłku? Jakie znaczenie mają sztućce? W jaki sposób ciekawie ułożyć serwetki? Jaka powinna być kolejność dań? Jak zachować się podczas posiłku poza domem? Upewnij się czy dobrze odczytujesz wszystkie sygnały zawarte w nakryciu stołu, zachowaniu kelnera, a także zapoznaj się z wiadomościami na temat podawania różnych gatunków win czy jedzenia pałeczkami. Książka urozmaicona mnóstwem anegdot i ciekawostek!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta
Ciasto czekoladowe w 5 minut
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30439
34

Ciasta
Delicjusz – ciasto
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9672
26
Dania główne
placek jarosza
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2159
4
Dania główne
Kremowe risotto z bobem
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4157
12

Ciasta
Ciasto jogurtowe z owocami
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 865
5

REKLAMA
