Boże Narodzenie na słodko

Błyskotliwy wykład dobrych manier, anegdoty i ciekawostki z życia wyższych sfer. Skąd wzięła się tradycja określonych zachowań przy stole?

Co trzeba wiedzieć, a o czym niekoniecznie należy pamiętać? Jak właściwie przygotować stół do posiłku? Jakie znaczenie mają sztućce? W jaki sposób ciekawie ułożyć serwetki? Jaka powinna być kolejność dań? Jak zachować się podczas posiłku poza domem? Upewnij się czy dobrze odczytujesz wszystkie sygnały zawarte w nakryciu stołu, zachowaniu kelnera, a także zapoznaj się z wiadomościami na temat podawania różnych gatunków win czy jedzenia pałeczkami. Książka urozmaicona mnóstwem anegdot i ciekawostek!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Dania główne Placuszki twarogowe z rodzynkami

Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...

Odsłon: 19589

30 min
23
30 min
4
30 min
2
Śniadania Pasta z awokado i twarogu

Ta pasta to pyszne połączenie kremowego awokado i delikatnego twarogu, dopraw...

Odsłon: 1480

30 min
4