Błyskotliwy wykład dobrych manier, anegdoty i ciekawostki z życia wyższych sfer. Skąd wzięła się tradycja określonych zachowań przy stole?

REKLAMA

Co trzeba wiedzieć, a o czym niekoniecznie należy pamiętać? Jak właściwie przygotować stół do posiłku? Jakie znaczenie mają sztućce? W jaki sposób ciekawie ułożyć serwetki? Jaka powinna być kolejność dań? Jak zachować się podczas posiłku poza domem? Upewnij się czy dobrze odczytujesz wszystkie sygnały zawarte w nakryciu stołu, zachowaniu kelnera, a także zapoznaj się z wiadomościami na temat podawania różnych gatunków win czy jedzenia pałeczkami. Książka urozmaicona mnóstwem anegdot i ciekawostek!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne
Kotlety mielone wieprzowo - wołowe
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
5

Dania główne
Bagietki na kolację
Polecam. To jest dobre.
- Wielkanoc
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 5810
18

Przepis dnia
Dania główne
Zapiekanka z ziemniakami i cukinią z białym serem
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9626
8
Dania główne
kalarepa w cieście z sosem koperkowym
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 288
3

REKLAMA
