Błyskotliwy wykład dobrych manier, anegdoty i ciekawostki z życia wyższych sfer. Skąd wzięła się tradycja określonych zachowań przy stole?

REKLAMA

Co trzeba wiedzieć, a o czym niekoniecznie należy pamiętać? Jak właściwie przygotować stół do posiłku? Jakie znaczenie mają sztućce? W jaki sposób ciekawie ułożyć serwetki? Jaka powinna być kolejność dań? Jak zachować się podczas posiłku poza domem? Upewnij się czy dobrze odczytujesz wszystkie sygnały zawarte w nakryciu stołu, zachowaniu kelnera, a także zapoznaj się z wiadomościami na temat podawania różnych gatunków win czy jedzenia pałeczkami. Książka urozmaicona mnóstwem anegdot i ciekawostek!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Desery
Błyskawiczna żelka truskawkowa do ciast
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 430
8

Dania główne
Wieprzowe talary w marynacie pieprzowej w sosie pieczarkowym
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Warzywa
- Ziemniaki
- Mięso
- Wieprzowina
- Grzyby
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 129
4
Desery
ananas z rusztu
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
2
Ciasta
Babka karbowana z ajerkoniakiem.
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 66
2

Dodatki
Ryż na szybko z jajkiem, groszkiem i szczypiorem
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 42
2
Desery
Cytrynowe serduszka
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
3

REKLAMA
