Boże Narodzenie na słodko

Błyskotliwy wykład dobrych manier, anegdoty i ciekawostki z życia wyższych sfer. Skąd wzięła się tradycja określonych zachowań przy stole?

Co trzeba wiedzieć, a o czym niekoniecznie należy pamiętać? Jak właściwie przygotować stół do posiłku? Jakie znaczenie mają sztućce? W jaki sposób ciekawie ułożyć serwetki? Jaka powinna być kolejność dań? Jak zachować się podczas posiłku poza domem? Upewnij się czy dobrze odczytujesz wszystkie sygnały zawarte w nakryciu stołu, zachowaniu kelnera, a także zapoznaj się z wiadomościami na temat podawania różnych gatunków win czy jedzenia pałeczkami. Książka urozmaicona mnóstwem anegdot i ciekawostek!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Prosty piernik na Święta

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który wypełni wasze domy zapachem Świą...

Odsłon: 52577

15 min
122
Ciasta Sernik matcha

Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.

Odsłon: 130

30 min
1
Dania główne Pyszne krokiety

Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...

Odsłon: 2750

30 min
2
Ciasta Domek z piernika

Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...

Odsłon: 3609

>60 min
14
>60 min
5
Dania główne Karkówka z pieca

Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...

Odsłon: 6719

30 min
9