Błyskotliwy wykład dobrych manier, anegdoty i ciekawostki z życia wyższych sfer. Skąd wzięła się tradycja określonych zachowań przy stole?
REKLAMA
Co trzeba wiedzieć, a o czym niekoniecznie należy pamiętać? Jak właściwie przygotować stół do posiłku? Jakie znaczenie mają sztućce? W jaki sposób ciekawie ułożyć serwetki? Jaka powinna być kolejność dań? Jak zachować się podczas posiłku poza domem? Upewnij się czy dobrze odczytujesz wszystkie sygnały zawarte w nakryciu stołu, zachowaniu kelnera, a także zapoznaj się z wiadomościami na temat podawania różnych gatunków win czy jedzenia pałeczkami. Książka urozmaicona mnóstwem anegdot i ciekawostek!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Zupy
Zupa fasolowa Anasazi Kokopeli
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
- Impreza
- Walentynki
- Do pracy
- Amerykańska
- Meksykańska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Ziemniaki
- Fasolka
- Papryka
- Owoce
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Dla zdrowia
Odsłon: 173
3
Dania główne
Zapiekanka z serkiem wiejskim
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20085
13
REKLAMA