Lubisz majonez, ale unikasz go, ponieważ boisz się, że jest tuczący? Możesz przygotować jego wegańską wersję. Jest on równie kremowy, ma pyszny smak nieodbiegający od tradycyjnego odpowiednika, a dodatkowo jest zdrowszy i ma mniej kalorii. Zrobisz go z mleka sojowego, płatków drożdżowych i soku z cytryny.

Polecane artykuły

W ogrodach i na targach często mijacie jaskrawożółte kwiaty cukinii, które przyciągają wzrok swoją delikatnością. Mało kto wie, że poza wyglądem kr...

Gruszki to owoce, które zazwyczaj jadamy na surowo, jednak świetnie nadają się one również do ciast. Słodkie i soczyste, idealnie podkreślają one s...

"Ewa gotuje" powraca po przerwie wakacyjnej. Jakie przepisy zaprezentuje widzom Ewa Wachowicz w pierwszym jesiennym odcinku swojego programu? Tym r...

Kimchi od wieków towarzyszy koreańskiej kuchni, a dziś podbija stoły na całym świecie. Intensywny smak, chrupiąca struktura i niezwykły charakter s...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68858

