Spis treści:
Oferta wielkanocna Magdy Gessler
Magda Gessler to znana restauratorka i prowadząca popularnego programu o metamorfozach podupadających lokali gastronomicznych. „U Fukiera” jest wizytówką gwiazdy, w której realizuje swoje kulinarne pomysły.
Jak co roku, na stronie internetowej delikatesów Magdy Gessler, pojawiła się specjalna oferta potraw wielkanocnych. Można je zamówić, a potem odebrać w lokalu restauratorki. Wśród świątecznych smakołyków znalazły się: tradycyjny barszcz biały na zakwasie, żur na prawdziwkach, gulasz cielęcy z leśnymi grzybami, a także cały wachlarz przekąsek.
Ceny wielkanocnego menu Magdy Gessler
Wszyscy, którzy planują podać wielkanocne menu Magdy Gessler na swoim świątecznym stole, muszą jednak przygotować sporą sumę pieniędzy. Tegoroczne ceny są wyjątkowo wysokie, więc nie każdego będzie stać na pyszności od restauratorki.
Ceny klasycznych wielkanocnych potraw kształtują się następująco (przykładowo):
Przekąski i dodatki:
- pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem (200 g) - 35 zł,
- domowy majonez (200 g) - 25 zł,
- chrzan tarty (235 ml) - 22 zł,
- ćwikła z chrzanem (235 ml) - 19,50 zł,
- jajka faszerowane z pieczarkami i koprem (5 połówek) - 38 zł,
- tymbaliki drobiowe z marynowanymi opieńkami (200 g) - 33 zł,
- sałatka jarzynowa z grzybkami marynowanymi (300 g) - 43 zł.
Zupy:
- barszcz biały na zakwasie (900 ml) - 69 zł,
- żur na prawdziwkach (900 ml) - 78 zł.
Dania główne:
- schab pieczony ze śliwką (pół kilograma) - 78 zł,
- gulasz cielęcy z leśnymi grzybami (900 ml) - 89 zł,
- Kurczak pieczony po polsku nadziewany wątróbką i chałką - 135 zł.
Desery:
- pascha wielkanocna ucierana z bakaliami (200 g) - 37 zł,
- mazurek kajmakowy z prażonymi orzechami (min. 350 g) - 63 zł,
- baba drożdżowa z bakaliami (1,2 kg) - 88 zł.
Źródło: Smaker.pl, delikatesy.ufukiera.pl
Autor: Redakcja Smaker.pl
Zobacz także:
Piją go co rano i chudną. Upatruje się w nim sekretu figury Aniston i Beckham »
Dwa pociągnięcia i jajko obrane. Kucharz zdradza swój trik »
Najlepszy sposób na wyczyszczenie rusztu kuchenki gazowej. Chemia nie będzie potrzebna »