Boże Narodzenie na słodko

Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik.

SKŁADNIKI

- 4 ½ łyżki kaszy manny

- 360 ml mleka

- 2 czubate łyżki wiórków kokosowych

- 2 łyżki cukru

- 1 łyżka cukru waniliowego

- 150 ml zimnej wody

- garść borówek - ilość zależy od upodobań

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.
Krok 2
Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać. Chwilę gotujemy razem.
Krok 3
Przelewamy do miseczek i dekorujemy borówkami.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Czeskie sznycle

Czeskie sznycle to klasyczne kotlety z drobiowego mięsa, ale w bardzo nietypo...

Odsłon: 15676

30 min
15
Wędliny Boczek faszerowany

Boczek faszerowany mięsem mielonym sprawdzi się zarówno na ciepło jako danie...

Odsłon: 162

60 min
0
30 min
11
Desery Ciasteczka owsiane z jabłkiem i cynamonem

Przepis na pyszne, pożywne i aromatyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem i cyna...

Odsłon: 4570

15 min
15
Dania główne Łosoś pieczony

Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...

Odsłon: 398

30 min
2
Przekąski Schab z ananasem w galarecie

Plastry duszonego schabu przybrane ananasem, polane galaretą to doskonała prz...

Odsłon: 23961

60 min
30