Rozwiązanie konkursu: Jaki jest twój przepis na miłość?

Okazało się, że każdy z was ma nieco inny sposób na miłość, a każdy jest równie zaskakujący i pomysłowy. Wybór zwycięzców był trudnym zadaniem, jednak po długim namyśle udało nam się wyłonić piątkę laureatów.

Książki "Przepis na miłość i zbrodnię" wędrują do:

1. Aleksandry:

Składniki: 2 kg wierności, tyle samo szacunku, łyżka wyrozumiałości i zrozumienia, szklanka wsparcia, półtora szklanki akceptacji wad, pół kilo dbania o siebie nawzajem, jeden kubek namiętności a drugi codziennej czułości, pół szklanki wspólnych pasji i marzeń, 3 łyżki troski, 1 kg zaufania i nieskończona ilość niewyobrażenia sobie życia bez drugiej połówki.

Wszystko wymieszać, spożywać codziennie, bez ustanku, do końca życia :). Ja stosuję i na miłości swego życia zyskuję.

2. Sandry:

Mój przepis na miłość to: tony poczucia humoru, szacunku i troski o siebie, całe wiadra zrozumienia i odpowiedzialności, garście pełne spontaniczności oraz szczypta zdrowej zazdrości. Wszystkie składniki porządnie wymieszać, przechowywać w ciepłym i bezpiecznym miejscu. Zachowuje świeżość nawet przez kilkadziesiąt lat.

3. Anny:

Mój przepis na miłość to (w poniższej kolejności):

  • Wilczy głód - niepohamowany apetyt serca.
  • Czujność - miłość może czaić się wszędzie.
  • Gotowość - należy bacznie obserwować sytuację i spodziewać się wartkiej akcji.
  • Zmysłowość - Ciało i duch powinno być nastrojone na "zalotne" energie.
  • Uśmiech i pogoda ducha - nieodzowne atrybuty szczęścia.
  • Wiara i nadzieja - ufność, że los nam sprzyja.
  • Lekkość bytu - puszczamy pragnienie miłości, o wynik zadba już wszechświat.
  • Cierpliwość - cierpki ale niezbędny składnik.
  • Otwartość - w ramach rozsądku ale jak najbardziej wskazana.
  • Ciepłe serce - lep na ludzi. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać a następnie zapiec.

Powstały wypiek gwarantuje spotkanie drugiej połówki, a także podrzynanie stanu miłości.

4. Agaty:

Miłość to wbrew pozorom bardzo trudny orzech do zgryzienia. Nie każdemu udaje się za pierwszym razem, czasem wyjdzie zakalec, czasem coś się przypali, bywa, że jest zbyt mdło lub koszmarnie słodko... co więc zrobić aby nasza miłość była idealna? Znaleźć na nią swój własny przepis! Jaki jest mój? Główne składniki to zaufanie, zrozumienie i duuużo czasu dla drugiej osoby. Nie zapomnijmy dodać do tego anielskiej cierpliwości, odrobiny szaleństwa i trochę spontaniczności! Szczerość również nie zaszkodzi. Miłe gesty oraz pomoc w trudnych chwilach są jak najbardziej wskazane! Bez odrobiny soli ciasto będzie za słodkie... tak samo jest z miłością. Troszkę złości i drobnych kłótni (ale odrobinkę!) , tak dla oczyszczenia atmosfery :) A na koniec szczypta pikanterii, która jest absolutnie niezbędna! Po zmiksowaniu tych wszystkich składników koniecznie trzeba pamiętać, aby to piękne uczucie pielęgnować i bardzo się z niego cieszyć. Przepraszajmy, dziękujmy i kochajmy się! Właśnie to jest mój przepis na miłość

5. Izabelli:

: Mój przepis na miłość? Banalny! Oczywisty! Podstawą każdego miłosnego dania, potrawy długoterminowej miłością prawdziwą owianej, jest akceptacja - akceptuję to, co mam. Nie to, co chciałabym mieć, ale to, co rzeczywiście mam. Patrząc na stół zastawiony składnikami zastanawiam się, co z nich wyczarować - nie zaprzątam sobie głowy myślami, co na tymże stole mogłabym mieć. Po prostu biorę to, co jest i z tych właśnie składników wyczaruję cud miłosny. Cały tor przygotowań wymaga cierpliwości, albowiem każdy składnik ma swój odmienny czas dojrzewania, tak jak i na każdy z nich sposób jest odmienny. Wystarczą sprawne, delikatne ręce i serce na dłoni.

 

Serdecznie gratulujemy!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 121

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 50

15 min
4
30 min
34

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2