Najlepsze przepisy na cukinię

Książka kucharska charyzmatycznego finalisty programu Master Chef z 2015 roku.

Adam Kozanecki dał się poznać widzom jako kreatywny kucharz i intrygujący gawędziarz, związany lokalnym patriotyzmem ze swoim rodzinnym Uniejowem. Wszystkie te wątki znajdziemy w jego pierwszej książce. Artystycznie sfotografowane potrawy, które wyszły spod jego ręki, zachęcają do skorzystania z unikalnych przepisów na zupy, dania główne, desery, przekąski, przetwory i różne mniej typowe wytwory sztuki kulinarnej.

Prawdziwą zmorą mojego dzieciństwa była matematyka. Po latach antypatia do liczenia objawiła się także w kuchni. Nie znoszę miar i wag. Wytyczne z przepisów traktuję z fantazją, ufając swoim oczom i intuicji. Wtedy gotowanie sprawia mi największą frajdę, gdy mogę swobodnie łączyć składniki.

Domowe jedzenie zawsze będzie miało pierwszeństwo w moim sercu i na moim talerzu. I chociaż wciąż uczę się nowych rzeczy, zdobywam nowe doświadczenia i umiejętności - aromaty z kuchni w moim rodzinnym domu już zawsze będą wyznacznikiem tego co dobre, pyszne, najsmaczniejsze. Tymi smakami z radością dzielę się w niniejszej książce, mając nadzieję, że moje uniejowskie przepisy zagoszczą także i w Waszych domach, zainspirują, rozpieszczą Wasze podniebienia i staną się częścią Waszych rodzinnych, kulinarnych tradycji.

Wydawnictwo Feeria

Data premiery: 13.04.2016

 

Książkę Adama Kozanckiego będziecie mogli wkrótce wygrać w naszym konkursie.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
15

Przepis dnia

Dania główne Czebureki domowe

Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...

Odsłon: 68058

60 min
90
>60 min
25
60 min
5
Ciasta Mini tarty z dżemem i śliwkami

Na cienkim, kruchym cieście kwaśne śliwki zatopione w słodkim dżemie morelowy...

Odsłon: 547

>60 min
4
Sałatki Fasolka szparagowa z masełkiem czosnkowym

Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem to doskonały dodate...

Odsłon: 449

15 min
5