Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Książka kucharska charyzmatycznego finalisty programu Master Chef z 2015 roku.

Adam Kozanecki dał się poznać widzom jako kreatywny kucharz i intrygujący gawędziarz, związany lokalnym patriotyzmem ze swoim rodzinnym Uniejowem. Wszystkie te wątki znajdziemy w jego pierwszej książce. Artystycznie sfotografowane potrawy, które wyszły spod jego ręki, zachęcają do skorzystania z unikalnych przepisów na zupy, dania główne, desery, przekąski, przetwory i różne mniej typowe wytwory sztuki kulinarnej.

Prawdziwą zmorą mojego dzieciństwa była matematyka. Po latach antypatia do liczenia objawiła się także w kuchni. Nie znoszę miar i wag. Wytyczne z przepisów traktuję z fantazją, ufając swoim oczom i intuicji. Wtedy gotowanie sprawia mi największą frajdę, gdy mogę swobodnie łączyć składniki.

Domowe jedzenie zawsze będzie miało pierwszeństwo w moim sercu i na moim talerzu. I chociaż wciąż uczę się nowych rzeczy, zdobywam nowe doświadczenia i umiejętności - aromaty z kuchni w moim rodzinnym domu już zawsze będą wyznacznikiem tego co dobre, pyszne, najsmaczniejsze. Tymi smakami z radością dzielę się w niniejszej książce, mając nadzieję, że moje uniejowskie przepisy zagoszczą także i w Waszych domach, zainspirują, rozpieszczą Wasze podniebienia i staną się częścią Waszych rodzinnych, kulinarnych tradycji.

Wydawnictwo Feeria

Data premiery: 13.04.2016

 

Książkę Adama Kozanckiego będziecie mogli wkrótce wygrać w naszym konkursie.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
9
Desery Ciasto z czekoladą w proszku

Niektóre ciasta powstają z potrzeby wykorzystania zalegających produktów. Tak...

Odsłon: 5572

30 min
4
Desery Najłatwiejsza babka maślana

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...

Odsłon: 14359

15 min
35
Sałatki Sałatka z kalarepy

Sałatka z kalarepy to lekka i zdrowa propozycja, idealna na wiosenne i letnie...

Odsłon: 5950

15 min
6