Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.
Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Schabowe po zakopiańsku
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
11
Dania główne
Łosoś pieczony
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
2
Ciasta
Ciasto pijak
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3032
8
Przepis dnia
Dania główne
Chicken burger z karmelizowanymi pieczarkami
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Halloween
- Amerykańska
- Warzywa
- Papryka
- Jajka
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
Odsłon: 582
4
REKLAMA