Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.
Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Śniadania
sałatka jajeczna na kanapki
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Kanapki
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 11092
9
Przekąski
Śledź po kaszubsku
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 270
1
1
Dania główne
Steki z kalafiora z sosem tahini
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Śródziemnomorska
- Żydowska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 378
1
REKLAMA