Sprawdzone przepisy na grilla

Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy.

Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery ciasto drożdżowe

Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...

Odsłon: 93

>60 min
2
Dania główne Pierogi chłopskie

Pierogi chłopskie to tradycyjne, sycące danie z prostym, wiejskim farszem. Is...

Odsłon: 13314

30 min
15