Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.
Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy.
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Polędwica wieprzowa z gruszką i wędzonym serem
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 938
4
Sałatki
Wielka micha sałatki hawajskiej
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Polska
- Śródziemnomorska
- Ryż
- Makaron
- Ryżowy
- Warzywa
- Kukurydza
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 323
1
Dania główne
Roladki z polędwicy wieprzowej
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 148
2
Przepis dnia
Ciasta
Tort czekoladowo-orzechowy
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2675
45
REKLAMA