Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.
Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy.

REKLAMA

Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Desery
Mleczna kanapka (bez pieczenia)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2552
16
Dania główne
Szaszłyki z boczkiem, kiełbasą i serem
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
- Grill
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Cukinia
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 129
7


smaki-katriny
Mini SERNICZKI z borówkami i bezą-pyszne babeczki pieczone z serem-idealne na każdą okazję
Ciasta
Mini SERNICZKI z borówkami i bezą-pyszne babeczki pieczone z serem-idealne na każdą okazję
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Amerykańska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jagody
- Nabiał
- Ser
- Ciasta
- Babeczki
- Serniki
Odsłon: 229
2

REKLAMA
