Boże Narodzenie na słodko

Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy.

Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Wazon z cukini, róża z buraka, świecznik z melona, kwiat z arbuza to tylko niektóre z pięknych rzeźb, które można zrobić z pomocą książki. Książka jest pierwszą tego typu pozycją na rynku polskim.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
5
Ciasta Domek z piernika

Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...

Odsłon: 3590

>60 min
14
Dania główne Karkówka z pieca

Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...

Odsłon: 4638

30 min
5

Przepis dnia

Ciasta sernik Izaura

bardzo smaczne ciasto, chyba wszyscy je znają

Odsłon: 874130

60 min
1578
Ciasta Sernik Izaura

Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...

Odsłon: 30576

>60 min
58
Desery Kutia

Tradycyjna kutia składa się z pszenicy, maku, miodu, orzechów, rodzynek i mig...

Odsłon: 426

60 min
2