E-book Wielkanoc

Ciasta i desery dla diabetyków

Osoby, które chorują na cukrzycę nie mogą jeść słodyczy? To tylko stereotyp, a złamać go pomoże najnowsza książka Agaty Lewandowskiej "Desery dla diabetyków".

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Okazuje się bowiem, że osoby cierpiące na cukrzyce mogą pozwolić sobie nawet na desery. Wystarczy przygotować je w odpowiedni sposób. Jak? Odpowiedzi na to pytanie udzieli ksiązka "Desery dla diabetyków".

Autorką publikacji jest Agata Lewandowska, dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

W książce znajdziecie:

- 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
- wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych
- praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier
- porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków
- tabele miar i wag najpopularniejszych produktów

 

Ksiązka "Desery dla diabetyków" już wkrotce do wygrania w naszym konkursie

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Tort na 18 -tkę.

Tort przygotowany na ostatnią chwilę , prosty ze smacznym kremem śmietankowym...

Odsłon: 126

>60 min
1
Pieczywo Chleb bez wyrabiania z cebulką prażoną

Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...

Odsłon: 199

15 min
4
Przekąski Serkowa rolada z salmi

Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...

Odsłon: 132

30 min
3
30 min
6

Polecane artykuły

Informacje Niedoceniania otoczka ziarna. Oczyszcza jelita niczym odkurzacz, reguluje poziom glukozy we krwi

Właściwości prozdrowotne otrębów są zdecydowanie niedoceniane. Produkt ten, który powstaje „przypadkiem", najczęściej podczas wyrobu mąki, dostarcz...

3
Informacje Jak szybko odświeżyć kilkudniową babkę wielkanocną? Jest na to doskonały patent

Babka wielkanocna jest obowiązkowym punktem na wielkanocnym stole w wielu polskich domach. Nie tylko ta sklepowa, ale również domowa babka wielkano...

0