Plebiscyt - przepisy, które zawsze się udają

Ciasta i desery krok po kroku

Chciałabyś olśnić rodzinę i znajomych własnoręcznie wykonanym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia?

„Ciasta i desery" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, która pokazuje, że wypieki i inne słodkości można przyrządzić w prosty i szybki sposób. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „na gładką masę" lub „czy aby na pewno ciasto powinno być takie grudkowate?"

 

Przepisy zawarte w książce zostały uporządkowane pod względem stopnia trudności, od najprostszych kremów i deserów, aż po wypieki wymagające większego nakładu pracy, takie jak amerykańskie doughnutsy czy pyszny torcik bezowy. Szczególnie warte polecenia są ciasto czekoladowe bez mąki i brownie. Przekonają nawet największych przeciwników pieczenia, bo po prostu... zawsze się udają. Różne warianty muffinów - m.in. bananowe, zbożowe i jabłkowe zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z tradycyjnymi przepisami.

 

„Ciasta i desery krok po kroku" to doskonały prezent zarówno dla tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem, jak i dla bardziej zaawansowanych miłośników kuchennych eksperymentów. Pierwszym na pewno spodoba się szczegółowość, prostota i jasność każdego przepisu, drudzy odnajdą w książce pomysły na nowe warianty tradycyjnych wypieków.

 

 

Dane wydawnicze

Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-187-1
Format 192x238
Stron 192
Cena 49,90 zł

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
3
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Przekąski Chleb żytni na zakwasie bez drożdży

Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...

Odsłon: 221

>60 min
2
Przetwory Powidła śliwkowe bez mieszania

Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...

Odsłon: 136

>60 min
2

Polecane artykuły

Wideo Makaron zapiekany z bakłażanem i pomidorami

Wypróbuj przepis inspirowany włoskimi smakami. Makaron zapiekany z bakłażanem i pomidorami to doskonały pomysł na smaczny obiad. Dodatek czosnku, c...

0
Informacje Nie wyrzucaj skórki arbuza. Możesz z niej wyczarować wiele pyszności

Nic tak nie smakuje, jak soczysty arbuz w letni, upalny dzień. Jedzenie tego owocu to świetny sposób na nawodnienie oraz dostarczenie organizmowi w...

0
Informacje Niebezpieczny jad kiełbasiany w domowych przetworach? Uważaj, gdy je robisz

Czy wiesz, jak powstaje jad kiełbasiany i że może on skrywać się też w domowych przetworach? Przy ich robieniu koniecznie uważaj, bo jego spożycie...

0
Informacje Pestki słonecznika – nietypowe wykorzystanie w kuchni

Pestki słonecznika to pyszny dodatek, np. do sałatki. Zajadamy je też jako zdrową przekąskę. Dowiedz się, jakie właściwości mają pestki słonecznika...

0