Ewa_Gotuje

Ciasta i desery krok po kroku

Chciałabyś olśnić rodzinę i znajomych własnoręcznie wykonanym tortem, ale przepisy kulinarne to dla ciebie czarna magia?

„Ciasta i desery" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, która pokazuje, że wypieki i inne słodkości można przyrządzić w prosty i szybki sposób. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „na gładką masę" lub „czy aby na pewno ciasto powinno być takie grudkowate?"

 

Przepisy zawarte w książce zostały uporządkowane pod względem stopnia trudności, od najprostszych kremów i deserów, aż po wypieki wymagające większego nakładu pracy, takie jak amerykańskie doughnutsy czy pyszny torcik bezowy. Szczególnie warte polecenia są ciasto czekoladowe bez mąki i brownie. Przekonają nawet największych przeciwników pieczenia, bo po prostu... zawsze się udają. Różne warianty muffinów - m.in. bananowe, zbożowe i jabłkowe zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z tradycyjnymi przepisami.

 

„Ciasta i desery krok po kroku" to doskonały prezent zarówno dla tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem, jak i dla bardziej zaawansowanych miłośników kuchennych eksperymentów. Pierwszym na pewno spodoba się szczegółowość, prostota i jasność każdego przepisu, drudzy odnajdą w książce pomysły na nowe warianty tradycyjnych wypieków.

 

 

Dane wydawnicze

Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-187-1
Format 192x238
Stron 192
Cena 49,90 zł

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Roladki czosnkowe

Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...

Odsłon: 993

60 min
3
Desery Ciasto śnieżny puch

Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...

Odsłon: 4270

60 min
11
Zupy Rosół z kurczaka.

Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.

Odsłon: 99

>60 min
2

Polecane artykuły

Informacje Jak pozbyć się goryczy z orzechów włoskich. Zawsze stosuję metodę, której nauczył mnie dziadek

Zastanawiasz się, dlaczego orzechy włoskie są gorzkie? Czasem zdarza się, że po zdjęciu łupinki zamiast pysznego wnętrza czeka na nas niemiła niesp...

2
Ewa gotuje Kulinarna podróż przez kuchnie świata z Ewą Wachowicz

W 489. odcinku programu Ewa Wachowicz wybrała się w daleką podróż po różnych kuchniach świata. Wraz z prowadzącą widzowie poznali szwedzkie, ameryk...

1
Informacje Regeneruje, wzmacnia organizm i buduje odporność. Jak zrobić ocet z nasturcji?

Ocet z nasturcji nie jest u nas powszechnie stosowany. Próżno go szukać na półkach w marketach. A szkoda, bo jest zdrowy i świetnie sprawdza się w...

1