Dagmar von Cramm: Moja zielona dieta

Jak schudnąć bez efektu jo-jo o każdej porze roku? Autorka książki "Moja zielona dieta" w przystępny sposób pokazuje, jak wykorzystać podczas odchudzania możliwości, które daje nam natura

W książce znajdziemy cztery działy poświęcone kolejnym porom roku. Każdy z nich zawiera szczegółową dietę złożoną z dostępnych o danej porze roku produktów. Przepisy na proponowane dania opatrzone są kolorowymi fotografiami.

Nie brakuje również ciekawostek dotyczących poszczególnych składników oraz sposobów przygotowania czy przechowywania dań. Dzięki wskazówkom bez problemu pogodzimy odchudzanie z pracą i obowiązkami. Z publikacji dowiemy się też, które produkty zawarte w przepisach można nawzajem zastępować tak, aby wartość kaloryczna pozostała taka sama.
To dwa w jednym - idealny poradnik dla czytelnika, który chce schudnąć bez efektu jo-jo i książka kulinarna z prostymi przepisami na smaczne i zdrowe dania.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

  • zawarte w niej cenne porady pozwalają podczas odchudzania skorzystać z możliwości, jakie dają poszczególne pory roku - przepisy ze względu na czas występowania produktów zostały podzielone na cztery części
  • udowadnia, że dieta nie musi kończyć się efektem jo-jo, a dodatkowo zrzucenie zbędnych kilogramów może stać się okazją do wyboru smacznej kuchni opartej na zdrowych składnikach i prostych do przygotowania daniach
  • przepisy są zilustrowane, przy każdym znajduje się informacja o wartościach odżywczych

 

Tytuł: Moja zielona dieta
Format: 185 x 240 mm
Liczba stron: 144
Ilustracje: kolorowe zdjęcia
Oprawa: miękka
Cena detal.: 36,00 zł
ISBN: 978-83-7971-166-6

Wydawnictwo: Jedność


Książka wkrótce do wygrania w naszym konkursie

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 65

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2