Delia McCabe „Nakarm swój mózg”

Oto książka pełna przepisów, porad i sztuczek, dzięki którym twój mózg będzie zdrowy i gotowy do efektywnej pracy!

Mózg to główny organ odpowiedzialny za funkcjonowanie organizmu, dlatego potrzebuje największej ilości składników odżywczych. Delia McCabe dostarcza fascynujących informacji o produktach mających pozytywny wpływ na jego działanie. Odkrywa całą prawdę o superfoods i udziela cennych wskazówek dotyczących przygotowywania posiłków, które odżywią nie tylko ciało, lecz także umysł.

Wegańskie i bezglutenowe przepisy, z których część nie wymaga nawet gotowania, pokocha cała rodzina, również małe niejadki. Oprócz ponad 100 różnorodnych propozycji śniadań, koktajli, dań głównych czy deserów znajdziesz tu też podpowiedzi, jak je urozmaicać i łączyć.

Dzięki przepisom z tej książki:
• poprawisz koncentrację i pamięć,
• zmniejszysz poziom stresu i niepokoju,
• nauczysz się sprawniej myśleć i działać.

Efekt uboczny będzie równie niezwykły: osiągniesz odpowiednią wagę, odzyskasz energię, zaczniesz lepiej sypiać - staniesz się szczęśliwszym człowiekiem. Dodaj do swojej diety naturalne i wysokowartościowe produkty, a twój umysł i ciało na pewno ci za to podziękują!

Delia McCabe ukończyła studia magisterskie na wydziale psychologii. Pracuje nad doktoratem poświęconym wpływowi wybranych składników odżywczych na poziom stresu u kobiet. Przez ostatnie 20 lat swojej kariery zawodowej zajmowała się działaniem ludzkiego mózgu i badaniami nad wpływem jedzenia na mózg. Wnioski, do których doszła, są zgodne z tym, w co wierzy od dawna - że odpowiednia dieta ma ogromny wpływ na pamięć, nastrój, koncentrację i umiejętność radzenia sobie ze stresem. Po sukcesie swojej pierwszej książki zdecydowała się napisać Nakarm swój mózg, żeby zaproponować czytelnikom więcej szybkich i pysznych przepisów, dzięki którym przyrządzanie dań wspomagających pracę mózgu stanie się jeszcze łatwiejsze.

Premiera 02.10.2019
Wydawnictwo Buchmann

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Schabowe po lubelsku

Schabowe po lubelsku to chrupiące kotlety ze skórką z grubo mielonej bułki ta...

Odsłon: 10365

30 min
13
30 min
3
Ciasta Ciasto czekoladowe z polewą

Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...

Odsłon: 133

15 min
1
15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Wyjątkowe dania z borowikami. Idealne na rodzinny obiad i przyjęcie

Borowik, najszlachetniejszy z grzybów, idealnie komponuje się zarówno w prostych, jak i wykwintnych potrawach - od zup i sosów po dania główne. Dzi...

1
Informacje Owsianka na kolację. Poprawia jakość snu, chroni przed cukrzycą

Owsianka to przysmak, który kojarzy się głównie ze śniadaniem. Tymczasem okazuje się, że doskonale sprawdza się ona również jako ostatni posiłek dn...

20
Ewa gotuje Szybki obiad u Ewy Wachowicz. Nowe przepisy, które warto sobie zapisać

W 521. odcinku programu "Ewa Gotuje" gospodyni zaprezentowała nam pomysły na szybkie i ciekawe dania obiadowe. Bo kto powiedział, że nie mając czas...

16
Informacje Zrobisz z niej takie kotlety, że wszyscy będą prosić o przepis

Czy istnieje bardziej jesienne warzywo od dyni? Nie wydaje nam się. To jeden z symboli jesiennych, warzywo, które uwielbiamy wtedy jeść, ale także...

12