Ciasta na Boże Narodzenie

Odkryj moc dzikich ziół i niezwykłe właściwości roślin dzięki książce „Dzikie zioła sezonowo” Piotra Ciemnego.

Fot. 123RF/Picsel

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby o każdej porze roku zbierać dary natury, które wykorzystasz w swojej kuchni!

Twoim przewodnikiem zostanie Piotr Ciemny, twórca inicjatywy i konta na Instagramie Chwasty od Kuchni, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin.

W książce znajdziesz nie tylko pomysłowe i nowoczesne przepisy na każdą porę roku, ale także przydatne opisy roślin.

Dowiesz się z niej:

  • jak poszukiwać dzikich ziół,
  • z których chwastów przygotujesz sezonowy napar,
  • które rośliny dostępne są przez cały rok,
  • czy niedojrzałe owoce i kapary możesz wykorzystać podczas gotowania,
  • które dary natury mają właściwości lecznicze i pomogą ci zadbać o zdrowie przez cały rok.

Wydawnictwo: Znak Koncept 

PREMIERA KSIĄŻKI JUŻ 13 KWIETNIA!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Szyszki

Kiedyś robione na każde Święta, dziś trochę zapomniane. Szybkie, łatwe, bardz...

Odsłon: 1575

30 min
10

Polecane artykuły

Informacje Hamuje apetyt, zwiększa metabolizm. Cukrzycy powinni jeść regularnie

Czarna fasola to niezwykle wartościowy składnik diety, który doskonale wspiera zdrowie, szczególnie u osób z cukrzycą. Dzięki wysokiej zawartości b...

0
Informacje Jak dopasować dietę pudełkową do własnych potrzeb?

Coraz więcej osób decyduje się na catering dietetyczny, który pozwala połączyć zdrowe odżywianie z oszczędnością czasu.

0
Informacje Czekoladowe naleśniki z odżywką białkową

Poszukując inspiracji na pożywny, zdrowy, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek, warto zapoznać się z przepisem na czekoladowe naleśniki z odżywk...

0
Informacje Nie tylko frytki, gofry i najlepsze na świecie czekoladki. Ciekawe potrawy kuchni belgijskiej

Belgia kojarzy ci się głównie z moules et frites? Nic w tym dziwnego – w końcu to jej narodowe danie. Wiedz jednak, że słynie ona również z wielu i...

6