Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Najgłośniejsza polska książka o kuchni roślinnej – teraz w zmniejszonym, poręcznym formacie.

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?

Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w bestsellerowej książce Marty Dymek - znanej z programu „Zielona Rewolucja Marty Dymek" twórczyni „Jadłonomii", najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.

W książce znajdziecie ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

Autorka o sobie:

Mam na imię Marta i mieszkam na warszawskim Mokotowie. Kilka lat temu zaryzykowałam i rzuciłam pracę w agencji reklamowej, żeby poświęcić się w całości blogowi - wegańskie gotowanie i podróżowanie po świecie w poszukiwaniu nowych inspiracji to teraz moja praca na pełen etat.

Nareszcie wiem, że była to najlepsza decyzja w moim życiu, a dzięki niej wydałam książkę „Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan", która doczekała się już siedmiu dodruków, oraz nakręciłam swój program kulinarny „Zielona Rewolucja Marty Dymek", który jest emitowany na antenie Kuchni+.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Ciasto z czekoladą w proszku

Niektóre ciasta powstają z potrzeby wykorzystania zalegających produktów. Tak...

Odsłon: 5347

30 min
4
Desery Najłatwiejsza babka maślana

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...

Odsłon: 13494

15 min
33
Sałatki Sałatka z kalarepy

Sałatka z kalarepy to lekka i zdrowa propozycja, idealna na wiosenne i letnie...

Odsłon: 4876

15 min
6
Ciasta Babka serowa wielkanocna

Bardzo wilgotna, puszysta i mocno waniliowa babka, która długo utrzymuje świe...

Odsłon: 5876

30 min
15