Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty. Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami.
100 pomysłów na proste dania na bazie łatwo dostępnych produktów. Potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie.
Dominika Wójciak - jej talent wyróżnił sam Gordon Ramsay. Autorka książki Kulinarne opowieści i Warzywo. Zakochana w dalekich podróżach, dobrym winie i kuchni. O gotowaniu,wędrówkach po świecie i swoim sposobie na życie pisze na blogu Kulinarne Bezdroża. Felietonistka miesięcznika „PANI".
O książce napisały już:
Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie własną drogą, robiąc coś, co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods, ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach.
Eliza Mórawska, autorka książek i bloga White Plate
W rękach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odsłaniają swoje nowe oblicze i dają początek pełnym wyrazu, ciekawym, a jednocześnie nieskomplikowanym daniom, które samym swym widokiem rozbudzają apetyt.
Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats
Trudno uwierzyć, że garść ziarenek może być tak inspirująca. Ta książka aż kipi od ciekawych pomysłów. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjał i z lekkością nadaje im smaczną formę. Czasem odświeża tradycyjne receptury, dodając im współczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy. Jest świeżo, lekko i pysznie.
Małgosia Dzięgielewska, autorka bloga Pieprz czy Wanilia
Książka już niedługo do wygrania w naszym konkursie.