Boże Narodzenie na słodko

Siostra Anastazja do dziś pamięta smaki wigilijnej wieczerzy z rodzinnego domu na Kresach. Od lat przygotowuje świąteczne przysmaki dla krakowskich jezuitów - wszystko według sprawdzonych, tradycyjnych receptur z różnych regionów Polski.

Barszcz z uszkami, karp w galarecie, pierogi z kapustą i grzybami, kukutki makowe, śledzie, makowiec, kompot z suszonych owoców - kto potrafiłby przygotować nasze zwyczajowe polskie potrawy lepiej od Siostry Anastazji?
Zaufaj Siostrze Anastazji ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości.
Ponad 4 000 000 sprzedanych książek!

Książka ukazała się nakładem Wydawnictwa WAM.

Książka już wkrótce do wygrania w naszym konkursie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Domek z piernika

Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...

Odsłon: 875

>60 min
12
Przekąski Sałatka Siódemka

Sałatka siódemka bierze swoją nazwę od ilości warstw. Miękki kurczak, wyrazis...

Odsłon: 11771

>60 min
25
Ciasta Ciasto Gwiazdor

Ciasto Gwiazdor to przysmak, który możesz przygotować na święta Bożego Narodz...

Odsłon: 11913

60 min
20
Pieczywo Chleb z airfryera

Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...

Odsłon: 3228

60 min
8
Dodatki Brukselka w sosie śmietanowym

Doskonałe jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa i ziemniaków.

Odsłon: 4897

30 min
13