Sezon na dynię

TAO SMAKU to kulinarna podróż po Azji przedstawiająca 100 wspaniałych przepisów na egzotyczne dania z Chin, Japonii, Wietnamu oraz Tajlandii.

Każdą potrawę można z łatwością przygotować ze składników dostępnych w Polsce. Wszystko wzbogacone garścią opowieści i anegdot, a także zdjęć z licznych podróży Jacka Wana po krajach Azji.

„Wiele podróżowałem po świecie, zbierając rozmaite doświadczenia kulinarne, jednak najbliższa memu sercu pozostała kuchnia Dalekiego Wschodu - pewnie za sprawą mojego ojca, rodowitego Chińczyka. Azja to najprawdziwszy tygiel kultura, smaków i zapachów - nie ma drugiego takiego kontynentu na świecie, gdzie byłaby większa różnorodność kulinarna.'' Jacek Wan.


Jacek Wan - Prezes Polskiego Stowarzyszenia Korespondentów Zagranicznych, znany dziennikarz, podróżnik, reżyser i scenarzysta. Znawca kultury Dalekiego Wschodu. Autor lubianego telewizyjnego cyklu programów podróżniczych „Między Wschodem a Zachodem". Utalentowany propagator kultury wschodu w telewizyjnych reportażach. Restaurator i prekursor sushi w Polsce, otworzył m.in. japońską restaurację Tsumbame na Muranowie w Warszawie.

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Kruche ciasto ze śliwkami

Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...

Odsłon: 22577

60 min
15
Dania główne Marry me chicken

Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...

Odsłon: 14897

30 min
15
Dania główne Tonkatsu kotlet

Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...

Odsłon: 4681

15 min
6
Ciasta Ciasto z kiwi bez pieczenia

Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...

Odsłon: 44559

30 min
43
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 630

>60 min
5