Przepisy autorów znakomitego bloga „The Green Kitchen Stories” w książce odkrywającej bogactwo zielonych i zdrowych potraw.

Co może wyniknąć ze zderzenia dwóch różnych światów ulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy... Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog „The Green Kitchen Stories", który ma od lat swych wiernych czytelników na całym świecie.

The Green Kitchen. Zielono & zdrowo. Nowa kuchnia wegetariańska

Dzięki przepisom zawartym w ich wspólnej książce odkryjemy bogactwo zup, sałatek, soków i przekąsek, prostych do przyrządzenia, ale pełnych smaku i fantastycznie podanych.

Nauczymy się, jak błyskawicznie przyrządzić na śniadanie smażone szparagi z ziołami, falafel z dzikim ryżem, ziołami i pistacjami na lunch, a sycylijską parmigianę di zucchini na kolację z przyjaciółmi. Zaspokoimy apetyt na słodycze dekadenckim ciastem z buraków i czekolady albo przepysznym sernikiem mrożonym z truskawkami na słonecznikowym spodzie.

Znakomite zdjęcia oraz cudowne przepisy zawarte w tej niezwykłej książce kucharskiej każdego zachęcą do gotowania i jedzenie potraw dobrych zarówno dla ciała, jak i dla ducha.Luise Vindahl i David Frenkiel

Premiera 26/08/2015

Żródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Papryka faszerowana

Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...

Odsłon: 4444

30 min
11
Dania główne Ryba po grecku

Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...

Odsłon: 1046

30 min
12
Dania główne risotto pomidorowe

Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...

Odsłon: 465

60 min
3
30 min
4
Desery Domowe lody w minutę

Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...

Odsłon: 38766

15 min
56